Haberler

Genç Kaşifler Treni Sırbistan'da

Güncelleme:

Genç Kaşifler Treni Projesine katılan 118 öğrenci, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki önemli tarihi ve turistik mekanları keşfetme imkanı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan 118 öğrenci, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki önemli tarihi ve turistik mekanları keşfetme imkanı buldu.

Kafile, Belgrad Garı'nda Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiği yetkilileri tarafından karşılandı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçilik Müsteşarı Vedat Gül, buarada yaptığı açıklamada, projenin amacının ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığının geleneksel hale getirdiği bir uygulama olduğunu anlatan Gül, ''İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek ve gençlerimizin Balkanlar'ı daha iyi tanımasını sağlayacak bir faaliyet'' ifadesini kullandı.

Geziye katılan öğrencilerden Ali İlksen Demirözer, proje dolayısıyla Balkanlar'ı daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, ''Balkanlar'daki çoğu toprakta, kuzeyden güneye, doğudan batıya Osmanlı izlerini takip ettik. Milletimizin hüküm sürdügü bölgelerdeki gelenek ve göreneklerin hala devam ettiğini gözlemledik'' şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Mustafa Yerlitaş da düzenlenen programın çok yönlü bir gezi olduğuna dikkati çekti. Projeye başvuru yaparken Balkanlar'ı çok merak ettiğine dikkati çeken Yerlitaş, ''Buraları bizden bir parça olarak görüyordum. Bu gezi o anlamda benim için çok önemliydi'' dedi.

Gün boyu Belgrad turu yapan grup, cuma namazını tarihi Osmanlı eseri olan Bayraklı Camisinde kıldı.

Tren, bu akşam Sırbistan'dan ayrılıp, Makedonya'ya hareket edecek.

-"Genç Kaşifler Treni Projesi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Genç Kaşifler Treni", Osmanlı coğrafyasında yer alan dokuz ülkeyi ziyaret edecek.

Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden genç bir neslin yetiştirilmesi için hazırlanan proje katılanların, seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor. Geceleri yolculuk eden gündüzleri ise gezen öğrenci grubuna heyette yer alan bir tarih öğretmeni tarafından gidilecek ülkeye dair genel tarihi bilgiler veriliyor.

Proje çerçevesinde trenle, Romanya, Macaristan, Avusturya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Kosova ve Yunanistan ziyaret edilecek. Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki gençleri ağırlayan tren, 5 Eylül'de ise 118 kız öğrenciyle yeniden yola çıkacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Belgrad Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title