Haberler

Genç Hatipler Minberde Yarıştı

- Genç hatipler minberde yarıştı

ERZURUM - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası 'Genç Hatipler Minberde' hutbe okuma yarışması il finali Oltu'da yapıldı.

Yarışma, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Kazım Karabekir Camii'nde yapıldı.

Jüri Başkanı Oltu İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan olurken, üyeler Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulmecit Okçu, Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yusuf Karadayı ve yarışmaya katılan dört okulun meslek dersleri öğretmenlerinden oluşurken, yarışmacı öğrencilerin sıraları ise jürinin gerçekleştirdiği kurayla belirlendi. Program, Kazım Karabekir Camii İmam Hatibi Mustafa Yaran tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra yarışmaya geçildi. 12 okulun katıldığı yarışmada aldığı 97 puanla birinci Erzurum merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muaz Tiryaki, ikinci 94 puanla 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Aldulkadir İlgaz, üçüncülüğü ise Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Onur Kaya 90 puan alarak elde etti.

Kazananlara ödülleri İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise ilçe müftülüğü ve Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimleri Fakültesi Dekanlığınca çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonrası bir değerlendirme yapan koordinatör okul olan Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Sıtkı Toksoy, "Yarışma başarıyla tamamlanmıştır. Yarışmaya katılan tüm yarışmacı öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini ve okul idarecilerini ve ayrıca öğrencilerimizin anne ve babalarını tebrik ederim. Gelecekte önemli bir misyon üstlenecek olan imam hatip neslinin bu ve benzeri programlarla görev ifa etmeye hazır olduklarını görmek büyük memnuniyet vericiydi. İl finali sonucunda birinci olan öğrencimizin Erzurum'u temsil edeceği bölge finalinde de aynı üstün başarıyı göstermesini canı gönülden temenni ediyorum. Bu arada programın hazırlanması aşamasından sunumuna kadar emeği geçen başta Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Rakıp Taş olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime ayriyeten maddi katkılarından dolayı ilçe esnafımıza çok teşekkür ederim. Başarılı bir programı sona erdirmekten dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada, yarışmada birinci olan öğrenciye ödül olarak tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncü olan öğrenciye ise çeyrek altın verildi.

(DMA-AT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Karabekir Erzurum Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title