Haberler

Genç Göstermek Uzun Ömrün İşareti Olabilir

Yaşından Genç Göstermenin, Daha Uzun Bir Ömrün İşareti Olabileceği Bildirildi.

Yaşından genç göstermenin, daha uzun bir ömrün işareti olabileceği bildirildi.

Birleşik Krallık'ta yayımlanan tıp dergisi BMJ'de yer alan bir araştırmaya göre Danimarkalı bilimciler, 2001 yılından itibaren, yaşı 70'in üzerinde olan 1800'den fazla ikiz üzerinde araştırmalar yaptı.

İkizlerin kaç yaşında olduğunu bilmeyen diğer deneklerden, kaç yaşında olduklarını tahmin etmeleri istendi. Ardından ikiz denekler 7 yıl boyunca izlendi. Deneklerin, olduğunun altında bir yaş tahmininde bulundukları ikizlerin, daha uzun yaşadıkları belirlendi. Hatta daha yaşlı görünen bir ikizin, kardeşinden daha önce öldüğü belirlendi.

Bu durumun çevresel ve cinsiyete bağlı etkilerinin yanı sıra biyolojik bir nedeninin de olabileceği belirtildi. Danimarkalı bilimciler, DNA'sında "telomer" adı verilen bileşenin uzunluğu veya kısalığına göre insanların ömrünün değiştiğini belirledi. Uzun telomere sahip olanların yaşından genç gösterdiği, kısa telomere sahip olanların göreli olarak daha çabuk yaşlandığı anlaşıldı. Araştırmacılar, "doktorların genellikle sağlığa ilişkin bir gösterge olarak kabul ettikleri 'görünen yaşın', aynı zamanda, o kişinin 70 yaşından sonra kaç yıl daha yaşayacağına ilişkin de iyi bir biyolojik ölçü aracı olduğunu" belirttiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title