Haberler

"Genç Cemiyet Liderleri"nde Ahu Özyurt

CNN TÜRK Haber Editörü Ahu Özyurt "Genç Cemiyet Liderleri"ne katılıyor.

Young Society Leaders (Genç Cemiyet Liderleri) profesyonel başarıları, liderlik yetenekleri ve gelecekteki Amerikan - Türk ilişkilerini şekillendirmeye kendilerini adamış olmalarına göre seçiliyor. İş, hukuk, tıp, gazetecilik, akademi ve sanat alanlarını temsil eden Genç Cemiyet Liderleri, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geliyor. Genç Cemiyet Liderleri kendi aralarında güçlü bir ağ oluştururken, aynı zamanda önderlik etkinlikleri ve özel projelere katılıyor.

The American Turkish Society (ATS - Amerikan Türk Cemiyeti) iş, hukuk, tıp, gazetecilik, akademi ve sanat alanlarında üstün başarı gösteren, liderlik konusunda deneyimli ve kendini Türk-Amerikan toplumuna hizmet etmeye adamış 50 kişilik yeni "Genç Cemiyet Liderleri (Young Society Leaders)" grubunu biraraya getireceğini açıkladı.

Bu yılın Genç Cemiyet Liderleri arasında CNN TÜRK Haber Editörü Ahu Özyurt'un yanı sıra, ING Bank Türkiye yeni Genel Müdürü Pınar Abay (Türkiye), MIT Ekonomi Profesörü Dr. Daron Acemoğlu (ABD), GittiGidiyor CEO'su Cenk Angın (Türkiye), Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Aslı Aydıntaşbaş (Türkiye), Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Okulu, Genetik ve Kompleks Hastalıklar Departmanı Başkanı Dr. Gökhan Hotamışlıgil (ABD), Texas Eyaleti, Harris İlçesi 8. Ceza Mahkemesi Hakimi Jay Karahan (ABD), KIND Healthy Snacks ve PeaceWorks, Inc. CEO'su/Kurucusu Daniel Lubetzky (ABD), Cuil İş Geliştirme ve Finans Başkan Yardımcısı Seval Öz (ABD), NBA International Başkanı Heidi Ueberroth (ABD), Agro Farma Inc./ Chobani Yoğurt Başkanı ve Kurucusu Hamdi Ulukaya (ABD), German Marshall Fund of the United States Transatlantic Fellow'u Dr. Joshua Walker (ABD) yer alıyor.

Türkiye'den seçilenlerden biri olan CNN TÜRK Haber Editörü Ahu Özyurt düşüncelerini şöyle paylaştı: "Türkiye ve ABD arasında siyaset dışında da ilişkiler var. İki tarafta da bilim, sanat, ticaret ve medya alanında köprüler kurabilecek, yeni projeler üretebilecek bu kadar önemli ismin bir araya gelmesi bana çok heyecan verdi. Kurucuları arasında Ahmet Ertegün'ün olduğu American Turkish Society'nin 60. Yılında yeni bir kuşak olarak iki kültürü daha da yakınlaştırmaya çalışacağız."

Genç Cemiyet Liderleri programı bir sonraki neslin liderlerini yetiştirme ve Türk-Amerikan topluluğunu olumlu anlamda etkileme amacını taşıyor.

The American Turkish Society (ATS - Amerikan Türk Cemiyeti) tarafından grubu harekete geçirip yönlendirmekle görevlendirilen UBS Investment Bank İdari Müdürü Aslı Karahan-Ay programın amacının "bu genç liderler için seçkin, kozmopolit ve güçlü bir arkadaş grubu oluşturmak ve onları Birleşik Devletler ile Türkiye'den iş dünyasının önde gelenleri ve düşünce liderleri ile buluşturmak" olduğunu söyledi.

Genç Cemiyet Liderleri yıl boyunca arkadaşları ve yönderler ile etkileşime geçme ve Türkiye ile Amerika arasında karşılıklı anlaşmayı güçlendirecek projelere katılma fırsatına sahip olacak. Her sene seçilen grup üç yıl süre ile hizmet verecek ve her yıl yeni bir sınıf eklenecek. "Genç Cemiyet Liderleri" programinin öncü sınıfı doğrudan Amerikan Türk Cemiyeti tarafından seçilmiş olmak ile birlikte, önümüzdeki seneden itibaren toplum tarafından sunulacak adaylar değerlendirilecek. Gelecek yılın sınıfı için aday süreci ile seçim kriterleri önümüzdeki haftalarda www.americanturkishsociety.org adresinde yayınlanacak.

The American Turkish Society (ATS - Amerikan Türk Cemiyeti) Hakkında

www.americanturkishsociety.org

1949 yılında kurulan The American Turkish Society (ATS - Amerikan Türk Cemiyeti), Türkiye ile Amerika arasındaki iş, ekonomi, siyasi ve kültürel bağları geliştirmeye adanmış en eski Amerikan kurumudur. Cemiyet hükümet, iş ve sivil toplum liderlerini Türkiye-Amerika ilişkilerini tartışmak ve ilerletmek için bir araya toplamakta, her iki ülke arasındaki anlayışı ve işbirliğini eğitim, kültürel değişim, hayırseverlik ve ağ oluşturma üzerinden güçlendirmekte, Amerikan toplumunu Türkiye'nin güncel ilişkileri, ekonomisi, tarihi ve toplumu konusunda bilgilendirmekte ve Moon and Stars Project ile ortaklaşa bir şekilde Türk sanatları ve kültürünü tanıtmakta ve desteklemektedir. Amerikan Türk Cemiyeti 501(c) (3) kapsamında kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title