Haberler

Genç Bilim Kadınları'na Son Çağrı

"Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları" programına katılmak için son başvuru tarihi; 14 Kasım.

Bilimin ve bilimsel düşüncenin yaygınlaşması ve kadınların bilimsel alandaki çalışmalarını teşvik etmeyi amaçlayan L'Oréal Türkiye'nin, "Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları" programının, 2012 yılı başvuruları için geri sayım başladı.

Programa katılmak isteyen genç bilim kadınları www.loreal.com.tr adresi üzerinden 14 Kasım 2011 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler. Başvurular için gerekli belgeler, başvuru formu ve program hakkında geniş bilgilere de www.loreal.com.tr internet sitesinden ulaşılabilecek. Projeleri seçilen 6 genç bilim kadınından her biri düzenlenecek törende, L'Oréal Türkiye'den 15'şer bin dolar değerinde birer yıllık burs kazanacaklar.

Burs, bilime yenilik getiren araştırmalara veriliyor

Başvurularda, araştırma konularının bilimsel yeniliğinin olması ve bu araştırmaların bilime sağlayacağı katkı ölçüt alınıyor. Bilimsel yetenekleri kanıtlanmış ve doktora derecesine sahip olan 40 yaşından gün almamış T.C uyruklu tüm genç bilim kadınları burs programına başvurabilecekler.

Genç bilim kadınları Yaşam Bilimleri dalında; Biyoloji, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji alanlarındaki araştırmalarıyla başvurularını yapabilecekler. Malzeme Bilimleri dalında ise bilim kadınlarının araştırma alanları; "Taneli Malzemeler, Polimerler, Camlar - Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nano-malzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller; Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik" olacak.

Türkiye'nin en saygın bilim kurumu TUBA destekliyor

L'ORÉAL-UNESCO ortaklığında gerçekleştirilen, For Women In Science uluslararası burs programı, dünyada 13 yıldan bu yana başarıyla yürütülüyor. L'Oréal'in uluslararası nitelikteki "Bilim ve Kadın" programının, ulusal nitelikteki uzantısı olan "Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları" Türkiye'de 2003 yılından bu yana yapılıyor. 2006 yılından bu yana da program Türkiye'nin en saygın bilim kurumu olan Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) tarafından destekleniyor.

L'Oréal Türkiye, aralıksız olarak 9 yıldan bu yana sürdürüldüğü burs programı kapsamında, bugüne kadar, farklı üniversitelerden 52 genç bilim kadınının araştırmalarını destekledi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title