Haberler

Genç Beyinler Keşfedilecek

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından 7-8 Mayıs Tarihlerinde 1. Proje Yarışması - Bilim Şenliği ve Türk Halk Müziği Solist Yarışması Düzenliyor.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7-8 Mayıs tarihlerinde 1. Proje Yarışması - Bilim Şenliği ve Türk Halk Müziği Solist Yarışması düzenliyor.

Proje yarışmasına 12 okulun 36 projeyle katılacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "2007-2008 Eğitim Öğretim sezonunun başlangıcından itibaren sürdürdüğümüz, çocuklarımızın gelişimlerine yönelik projelerimize bir yenisini daha ekledik. Bu yıl birincisi düzenlenecek olan 1.Proje Yarışması - Bilim Şenliği ve Türk Halk Müziği Solist Yarışması, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın bilimde ve sanatta keşfedilmemiş yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını hedeflemektedir" diye konuştu.

Bu faaliyetlerin toplumuna ve milletine daha başarılı bireyler kazandıracağını söyleyen Manavgat Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Gelişmiş ülkelerde üstün yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi çok küçük yaşlardan itibaren yapılmaktadır. Bu nedenle çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bu yarışmalar yapılan testlerden çok daha önemlidir. Çocukların sadece öğrenmelerine önem verip maratona hazırlanan atletler gibi tek hedefe kilitlenmelerini sağlamak yanlış sonuçlar doğurmaktadır. Bilim, kültür, sanat, sosyal ve sportif etkinlikler ilköğretim çağındaki öğrencilerin çok yönlü daha güçlü bireyler olarak yetişmesini sağlayacaktır" dedi.

1. Proje Yarışması, Bilim Şenliği ve Türk Halk Müziği Yarışması 7 Mayıs Çarşamba gnü saat 11.00'de Kültür Evi'nde başlayacak, aynı gün saat 18.00'de Türk Halk Müziği Solist Yarışması etabıyla devam edecektir. Şenlikler 8 Mayıs Perşembe günü saat 20.30'da düzenlenecek olan ödül töreninden sonra sona erecek.

(AK-ŞT-SÇ-Y) 05.05.2008 15:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title