Haberler

"Genç Avrupalı Tır Sürücüsü Yarışması"

Ağır Ticari Araç Kullanıcılarının Yol Güvenliği Konusundaki Bilinç Düzeyini Artırmayı Amaçlayan "Genç Avrupalı Tır Sürücüsü" Yarışmasının 4. Etabı, Antakya'da Yapılıyor.

Ağır ticari araç kullanıcılarının yol güvenliği konusundaki bilinç düzeyini artırmayı amaçlayan "Genç Avrupalı TIR Sürücüsü" yarışmasının 4. etabı, Antakya'da yapılıyor.

Türkiye distribütörlüğü Doğuş Otomotiv tarafından yürütülen Scania'nın düzenlediği, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği'nin (IRU) desteklediği yarışma, Avrupa Komisyonu'nun, 2010 yılına kadar trafik kazaları sonucu yaşanan ölümleri yarı yarıya azaltmaya yönelik trafik güvenliği hedefini desteklemek amacıyla gerçekleştiriliyor. 2003 yılında düzenlenmeye başlayan ve AB üyesi ülkelerin katıldığı "Genç Avrupalı TIR Sürücüsü" yarışmasına, AB sürecindeki Türkiye ikinci kez

katılırken, yarışmaya bu yıl Avustralya katılıyor.

"Güvenli sürüş ve eğitimli sürücü'' konseptiyle Türkiye'de 6 ilde düzenlenen yarışmanın 4. etabı, Ankara, Samsun ve Erzurum'un ardından Antakya'da yapılıyor. Antakya etabına katılan 15 yarışmacı, ağır ticari araç teknolojisi, güvenli ve ekonomik araç kullanımı gibi konulardaki bilgilerinin yanı sıra araç hakimiyeti ve manevra yeteneği gibi alanlarda da teste tabi tutuluyor. Bu etapta biri yazılı sınav olmak üzere toplam 5 parkurda yarışacak sürücüler, hakemler tarafından güvenli ve ekonomik yakıt

tüketimi konusunda da değerlendirmeden geçiriliyor.

Türkiye finalinde birinci olan sürücü, 21-22 Eylül'de İsveç'te yapılacak Avrupa finalinde Türkiye'yi temsil edecek. Finalde birinci olan sürücü, R serisi bir Scania çekici ile ödüllendirilecek.

(OK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title