Haberler

Genç Atölye Modern Başlıyor

İstanbul Modern, Yarı Yıl Tatilinde Düzenlenecek 'Genç Atölye Modern' ile Çocuklara Yaratıcılıklarını Yansıtabilecekleri Atölye Çalışmaları Sunacak

İstanbul Modern, yarı yıl tatilinde düzenlenecek 'Genç Atölye Modern' ile çocuklara yaratıcılıklarını yansıtabilecekleri atölye çalışmaları sunacak.

İstanbul Modern'den yapılan açıklamaya göre, 'Genç Atölye Modern'de sanatı keşfetmek, paylaşmak, tartışmak ve üretmek isteyen tüm çocuklar, renklerle, biçimlerle, formlarla ve görüntülerle eğlenceli oyunlar oynayacak. 'Genç Atölye Modern', 31 Ocak?11 Şubat tarihleri arasında hafta içi her gün 10.00-14.00 saatleri arasında 7-9 yaş, 13.00-15.00 saatleri arasında ise 10-12 yaş çocuklar için uygulanacak. Çocuklar yarıyıl tatili boyunca 'Gulliver'in Yeni Gezileri' başlıklı maket yapım ve 'Tarih Öncesi Yaratıklar' başlıklı heykel atölyeleriyle iki farklı programı tamamlayacak.

'Gulliver'in Yeni Gezileri' başlıklı maket yapım atölyesinde, dünya klasiklerinden, Jonathan Swift'in 1726 yılında tamamladığı 'Gulliver'in Gezileri' isimli romanından bazı bölümleri yorumlayan çocuklar, çalışmalarında edebiyat, mimarlık ve resim sanatlarını buluşturacak. Çocuklar, romanın kahramanı olan Lemuel Gulliver için yeni serüvenler kurgulayacak, romanda geçen 'küçük insanlar ülkesi', 'devler ülkesi' gibi hayali coğrafyaların yanı sıra farklı ülkeler düşleyecek ve düşledikleri ülkelerin maketlerini hazırlayacak.

'Tarih Öncesi Yaratıklar' başlıklı heykel atölyesinde ise tarih öncesinin izini süren çocuklar, tarihin bilinen devirlerinin hayvan ve bitkilerinden esinlenen heykeller üretecek, rengarenk dünya haritaları oluşturacaklar.

(ÇİĞ-DÜR-EAY) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title