Haberler

Genç Aşçılar 'Pişmiş Toprak'ta Hünerlerini Sergiledi

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu alanı, keyifli etkinlikleriyle Eskişehirlileri bir araya getirdi.

Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu alanı birbirinden keyifli etkinliklerle Eskişehirlileri buluşturuyor.

Eski Eti Fabrika alanında devam eden sempozyumda bu yıl da genç aşçılar hünerlerini sergiledi. Tepebaşı Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Eskişehir Aşçılar Derneği'nin birlikte düzenlediği 4. Ulusal Pişmiş Toprak Kaplarda Yemek Yarışması genç aşçıların tavuk ve et kategorisinde mücadelesine sahne oldu. 15 Şehirden 50 profesyonel 18 - 26 yaş aralığında genç yarışmacının yarıştığı etkinlikte Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da önlüğü giyerek yemekleri denetledi ve jüride yer aldı.

Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun Aşçılar Derneği ile gerçekleşen bu etkinlikle daha da keyifli hale geldiğini söyleyen Başkan Ataç pişmiş toprak geleneğini yemek yarışmaları ile zenginleştirdiklerini belirtti. Genç aşçıların bu etkinlik sayesinde kendilerini gösterme fırsatı bulduğunu ifade eden Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanı Zeki Açıköz, gençlerin ustalar ile bir araya gelme şansını da yakaladıklarını belirtti.

Yemek yarışmasında tavuk kategorisinde birinciliği Barış Terk, ikinciliği Hatice Gamze Yılmaz ve üçüncülüğü de Dilan Ertaş elde ederken et kategorisinde birinciliği Mustafa Şahin, ikinciliği Buket Batmaz ve üçüncülüğü ise Samet Yar aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title