Haberler

Genç, Açıklamalarda Bulundu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un gelir kaynağının turizmin olduğunu belirterek "Bunu artık bu konsepte oturtarak bundan sonraki adımları atmamız lazım. Diğer alanlarda da çalışalım ama turizm noktasında çok büyük zenginliklerimiz var" dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Trabzon'un Akyazı mevkiinde yaklaşık 5 ay önce bir evin istinat duvarının çökmesi sonucu kapatılan Karadeniz Sahil Yolu'nun açılacağını ve o evin kamulaştırıldığını belirten Başkan Genç, "Önemli bir ulaşım aksında bir heyelan nedeniyle ulaşımın engellenmiş olması epey bir zamandır şehrimizi ilgilendiren ciddi bir konudur. Biz orada yapılan duvarın belediye olarak yıkımına karar verdik. Yıkım ekipleri gittiğinde duvarın yıkılmasının binayı da etkileyeceği raporunu bize iletti. Biz de bina ile ilgili belediye encümeninden kamulaştırma bedeli karşılığında yıkım kararı aldık. Ancak kamulaştırma bedelinde anlaşamadığımız için iki taraf da birbirine dava açtı. Genel Başkan yardımcımız Süleyman Soylu'nun taşınmazın malikiyle tekrar görüşmesi sonucu biz karşılıklı olarak davalarımızdan feragat ettik ve uzlaşı sağladık. Birkaç gün önce taşınmazın yıkım işlemini başlattık. Bu katkılarından dolayı da Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"100 BİN TON ASFALTLAMA, 50 BİN TON BETONLAMA"

Ortahisar Belediyesi'nin yol çalışmalarıyla ilgili bu yıl içinde 100 bin m³ asfaltlama ve 50 bin m³ betonlama hedefi olduğunu ifade eden Başkan Genç, iklim koşullarının elvermesi durumunda bu hedeflerini gerçekleştireceklerini belirtti. Görev süresinin bitimine kadar Ortahisar'ın 85 mahallesinde yolları standartlara uygun hale getireceğini kaydeden Başkan Genç, "Yukarı kodlarda olan mahallelerimizde beton, aşağı kodlarda olan mahallerimizde asfalt yol yapmak suretiyle bunu yapacağız. Bu manada birbiriyle entegre çalışan tesislerimiz var. Asfalt plentimiz, beton santralimiz ve konkasör tesisimizle bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. 10.5 milyon TL yatırımla beraber bu konudaki altyapımızı tahkim ettik. Tam olarak arazideyiz. Genel hedefimiz Ortahisar Belediyemizin 85 mahallesinde görev süremizin sonuna kadar bütün yollarımızı beton ya da asfalt yapmak suretiyle standart bir hale getirmektir. Bu seneki hedefimizi 50 bin m³ beton ve 100 bin m³ asfalt olarak belirledik. Asfaltlama konusunda son yaptığımız değerlendirmede bunu 85 bin m³ civarına kadar çektik. Ama iklim koşulları iyi giderse 100 bin m³'e tamamlayacak kapasitemiz de var. Betonlama konusunda da tesislerimizin yeni kurulması itibarıyla belki 50 bin tona kadar çıkamayabiliriz ama eksiklerimizi de tamamlayıp gelecek yıl daha iyi olacağız. Yani iyi yollarda yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"DÖRT PARK İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK"

TOKİ'nin yürüttüğü Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 4. etabında Ortahisar Belediyesi'nin hizmet binası ile kaymakamlık binasının yapılacağını ifade eden Başkan Genç, "Söz verdiğimiz projelerden Beşirli'deki bitki müzesi çalışmasını tamamladık. İnşallah yakın zamanda proje ihalesine çıkacağız. Bu projeyi DOKA ile birlikte yapıyoruz. Bunun yanında mahalle ziyaretlerinde özellikle büyük mahallelerimizden bize ciddi manada park talebi geldi. Mahallelerimizdeki sosyal donatı alanlarının zenginleştirilmesi yoksa oluşturulması talebi de en çok zikredilen istekler arasında. Şu anda tespit ettiğimiz dört mahallemizde yaptığımız projelerimiz var. Aydınlıkevler, Çukurçayır, Pelitli ve Konaklar mahallemizde bu çalışmaları yapmak için yaklaşık 1.7 milyon TL total maliyet belirledik. Bu parklarımızı ihaleyle yapıp bir an önce ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bizim en heyecan duyduğumuz projemiz Büyük Ortahisar Projesi olacak. TOKİ ile görüşerek Zağnos Projesi'nin 4. etabını devraldık. Belediye ile kaymakamlık hizmet binalarımızı bu proje dahilinde oraya konuşlandıracağız. Ama akabinde Büyük Ortahisar Vadisi'nin devamı şeklinde iyi bir proje çalışmamız var. Ortahisar'ın merkezinde de tarihine dönük olarak birkaç projeyi kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

"TURİSTİ MEMNUN EDEREK GÖNDERİN"

Son zamanlarda artan turist şikayetleri konusunda esnaf ve vatandaşları da uyaran Başkan Genç turistlerin memnun edilip gönderilmesi için esnaf ve vatandaşların gayret göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Artık şu kesinleşti, buranın gelir kaynağı turizmdir. Bunu artık bu konsepte oturtarak bundan sonraki adımları atmamız lazım. Diğer alanlarda da çalışalım ama turizm noktasında çok büyük zenginliklerimiz var. Tarih, doğa vb. turizm alanlarının bütün altyapısı şehrimizde var. Ben bu vesileyle şunu belirtmek istiyorum. Bize bazı şikayetler hala geliyor. Esnafımızı bu noktada ciddi manada şehrimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Turistlerimizi buradan memnun gönderelim. Taksicimiz, lokantacımız dahil bütün esnafımıza bu konuda görevler düşüyor. Bu şehrin tanıtımında herkes olmalıdır ve bütün vatandaşlarımız bu şehri aynı oranda sahiplenmelidir. Şu anda ciddi manada Arap orijinli turist şehrimize geliyor. İyi bir memnuniyetle birlikte aynı zamanda iyi bir tanıtım da yapmış oluruz. Yani buradan giden turistin memnuniyet oranı buranın tanıtım oranıyla eşdeğerdir. Olumlu da eşdeğerdir olumsuzda da eşdeğerdir. Elbirliğiyle beraber bu konuda iyi neticeler alacağımızı düşünüyorum" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Trabzon Akyazı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title