Haberler

Gemlik Terminali Ramazan Bayramında Açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik İlçesi'ne Yapılan Modern Terminal Binası ile Bağlantı Yollarının Ramazan Bayramı'nda Hizmete Açılacağını Söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik İlçesi'ne yapılan modern terminal binası ile bağlantı yollarının Ramazan Bayramı'nda hizmete açılacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik'te yapımı devam eden terminal binası ile bağlantı yolları inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, inceleme gezisinde yaptığı açıklamada, ‘Marka Kent Bursa' hedefi doğrultusunda her geçen gün hayata geçirilen projelerle Bursa'nın geliştiğini ve değiştiğini vurguladı. Doğu-batı, güney-kuzey ayrımı yapmadan kentin her köşesine hizmetlerin ulaştırıldığını anlatan Başkan Şahin, Gemlik'te yapılan çalışmalarından örnekler vererek, ilçenin kent merkezinden ayrı tutulmadığına dikkat çekti. Gemlik'te halen deneme aşamasında bulunan derin deniz deşarjı projesinin fiziki olarak tamamlandığını, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarıyla Haydariye Nacaklı'daki içme suyu arıtma tesisinin revizyonunun yapıldığını anlatan Şahin, Çarşı ve Karsak derelerinin temizlendiği ilçede, Armutlu çevre yolu ile kamyon garajının düzenlendiğini, Umurbey yolunun da tamamlandığını sözlerine ekledi. Şahin, sosyal alanlarda da titiz çalışmalar yapılan Gemlik'te BUSMEK'in önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Gemlik Terminali'nin Eylül ayında hizmete açılacağını müjdeleyerek çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Şahin, "Terminalde binaların kaba inşaatı bitti, ince işçilikleri sürüyor. Dere kenarı çalışmaları ile köprünün istinat duvarlarının tamamlandı. Yol çalışmaları ve iç yolların düzenlemelerine devam ediliyor" dedi. Şahin, "12 bin metrekarelik alanda çalışmaları yapılan ve inşaatı yüzde 70 oranında tamamlanan Gemlik Terminali, eylül ayında hizmete açılacak. Gemlik terminaline kavuşacak. Gemlikliler, Ramazan Bayramı ile birlikte terminal sevincini de yaşayacak" diye konuştu. "Gemlik'in gelişmesi Bursa'nın gelişmesi demektir" ifadesini kullanan Başkan Şahin, terminalin şehirlerarası otobüslerin yanı sıra belde ve köylere de hizmet vereceğini söyledi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut da, halkın hevesle beklediği terminali ilçeye kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. Turgut, "Gemlik, yıllardır arzu edilen terminaline kavuşuyor. Gemlik'in şehir içi otobüslerinin hareket noktası, artık Gemlik Terminali olacak. Merkezde yaşanan sıkışıklığı önleyecek olan terminal, şehirlerarası otobüslerin de durağı olacak. Terminal ile şehirlerarası hatlardaki kargaşa da son bulacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin sayesinde Gemlik'te hizmet fırtınası esiyor" diye konuştu. Konuşmalar sonrasında Başkan Şahin, terminal inşaatına kaynak yaptı.

Gemlik Terminali'nde 6 adet şehirlerarası otobüs peronu, 8 adet belde ve köy minibüs peronu, ihtiyaca yönelik ileride kullanılabilecek ek peronlar, bilet satış birimleri, idari ve ticari yapılar, müşteri otoparkları ve 5 bin metrekare yeşil alan bulunacak.

(HT-İHS) 26.06.2008 15:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title