Haberler

Gemi Ehliyeti Sınavı Gerçekleştirildi

Kocasinan Belediyesi ile Mersin Liman Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Gemi Sevk ve İdare Belgesi’ sınavı gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi ile Mersin Liman Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Gemi Sevk ve İdare Belgesi' sınavı gerçekleştirildi. Sınava müracaat eden 38 kişi yazılı ve sözlü mülakata tabi tutuldu.

Kocasinan Belediyesi, Kayseri'nin denizi 'Yamula Barajında' daha güvenli bir şekilde balıkçılık ve taşımacılık yapılmasını sağlamak için 'Gemi Sevk ve İdare' belgesi sınavı yaptı. Kocasinan Belediyesi meclis salonunda yapılan sınav, Mersin Liman Başkanlığı Orhan Başer Kaptan'ın gözetiminde gerçekleşti.

Konu ile ilgili kısa yazılı bir açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Belediye olarak çok sayıda insan odaklı çalışmaya imza attıklarını belirtti ve "Eğitim ile birlikte su üzerinde yaşanacak risklere karşı bilgi-birikimlerini arttırıyoruz. Amacımız Yamula Barajı'nın üzerinde, iş yapanların yanı sıra taşıdıkları yolcuların güvenliği sağlayabilmektir. Eğitim çalışmaları devam edecektir." dedi. Başkan Çolakbayrakdar, sınav sonunda elde edilecek olan sertifikanın, Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm iç sularda geçerli olacağını da sözlerin ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Kayseri Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title