Haberler

Gelişmiş Ülkelerde Kullanılan Model Hkü'de Hayata Geçti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü alışılmış klasik eğitim modelinin ötesinde öğrenmeye dayalı proje odaklı eğitim sistemine geçiş yaptı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü alışılmış klasik eğitim modelinin ötesinde öğrenmeye dayalı proje odaklı eğitim sistemine geçiş yaptı.

Uzun yıllar İngiltere'de görev yapan ve önemli projelerde yer alan HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Arayıcı öğrencilerine tecrübelerini aktarıyor. Mühendislik eğitiminde artık tasarımında yer almasını belirten Arayıcı, tüm gelişmiş ülkeler özellikle de Avrupa'nın artık "Dijital Tasarım ve Bina Enformasyonu Modellemesi" (BIM) alanında aktif olarak eğitim vermekte olduğunu belirtti. Bu alanda dünyadaki sayılı akademisyenlerden birisi olan Dekan Arayıcı,HKÜ'de kendisinin verdiği "Bina Enformasyonu Modellemesi" dersi ile öğrenciler kendi tasarım ve modellemelerini gerçekleştiriyor. HKÜ Öğrencileri Arayıcı'dan aldıkları eğitimlerle, birbirinden farklı tasarım ve modellemeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Dijital tasarım ve bina enformasyonu modellemesi ( BIM ) nedir

BIM ile ilgili detaylı bilgi veren Dekan Arayıcı şunları aktardı: "Dijital Tasarım ve Bina Enformasyonu Modellemesi, dijital teknolojiler kullanılarak işbirliği odaklı, takım çalışmasını mümkün kılan bir yöntem, metot, süreç ve teknolojik araçların bütünüdür. Öyle ki kullanıcı odaklı bina tasarımı, etkin ve verimli proje yönetimi, zamanında teslimatlarına yapılabilmesini ve sonraki aşamalarda tamir ve tadilat işleri gibi bina destek hizmetlerinin de verimli ve etkin bir şekilde yerine getirilmesini sağlar" dedi.

HKÜ, gelecek yıllarda daha aktif ve ileri düzeyde dijital tasarım ve bina enformasyonu modellemesi kullanmayı hedefliyor.Ayrıca yetkililer HKÜ'nün BIM alanında Türkiye'de Merkez olmayı planladığını belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title