Haberler

Gelir Vergisi Yasası'nda Geri Adım

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Gelir Vergisi Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'yı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Veto Ettiği Maddeyi Metinden Çıkararak Kabul Etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Gelir Vergisi Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'yı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği maddeyi metinden çıkararak kabul etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Cumhurbaşkanı Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği Gelir Vergisi Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'yı ele aldı. Komisyon, Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçesinde yer alan, "İdare hukuku ilkelerine göre oluşturulan bir idari işlemin, yalnızca para cezası yaptırımı içermesine bakılarak, denetiminin idari yargıdan çıkarılıp, adli yargıya bırakılmasının Anayasal kurallar nedeniyle olanaklı görülmediği" hükmü uyarınca yasanın 28. maddesini yasa metninden çıkardı.

Komisyonda, üyelerin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tütün Üst Kurulu tarafından bazı boşlukları doldurmak için sözkonusu maddenin yasaya eklendiğini dile getirirken, maddenin bir ihtiyaçtan kaynaklandığını, ancak diğer maddeleri riske atmak istemediklerini söyledi. "Cumhurbaşkanı'nın görüşüne katılırız, katılmayız ama maddenin geri çekilmesine katılıyoruz" diyen Unakıtan, sözkonusu maddenin de gerekli olduğunu vurguladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title