Haberler

Gelinlik Kızların Umudu Oldular - İstanbul

ADEM DEMİR/HİKMET FARUK BAŞER - Maltepe Müftülüğüne bağlı Mimar Sinan Kız Kur'an Kursu'nda görev yapan Leyla Gürbulak ve Günnur Cebesoy, evlilik hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi genç kızlara umut oldu.

ADEM DEMİR/HİKMET FARUK BAŞER - Maltepe Müftülüğüne bağlı Mimar Sinan Kız Kur'an Kursu'nda görev yapan Leyla Gürbulak ve Günnur Cebesoy, evlilik hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi genç kızlara umut oldu.

Kur'an eğitmenleri Gürbulak ve Cebesoy, gelin adaylarının çeyizlerini hazırlayıp düğün yapmalarına yardımcı oluyor. Gelin adayı bir genç kızın çeyizinde bulunması gereken her türlü malzeme ile ev için gereken eşyaları, Maltepe'deki Kur'an kurslarında görev yapan hocalar aracılığıyla hayırseverlerden temin eden Gürbulak ve Cebesoy, 2 yılda 13 çiftin evlenmesine vesile oldu.

Fikrin sahibi Gürbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme fikrini, yeni evlilik yapmış insanlara "ev hediyesi" alarak ziyaret gerçekleştirmekle başladıklarını söyledi.

Evlilik hazırlıkları yapmaya çalışan ancak maddi durumundan dolayı düğününü yapamayan bir kız olduğuna ilişkin haber kendilerine geldiğinde öncelikle iyi bir araştırma yaptıklarını belirten Gürbulak, "Günnur hocam ile birlikte önce istişare ediyoruz. Sonra evine giderek gerçekten ihtiyacı var mı yok mu diye bakıyoruz. İhtiyacı olduğuna kanaat getirirsek liste hazırlıyoruz. Bugüne kadar evine gittikten sonra çeyizini hazırladığımız kızlarımızın hepsi ihtiyaç sahibiydi." dedi.

"Genç kızlara çeyiz hazırlıyoruz"

Hayırseverlerden gelen eşyaları büyük bir özenle seçip, tasnif ettikten sonra paketlediklerini anlatan Gürbulak, "Genç kızlarımız için çeyiz hazırlıyoruz. Sandık çeyizi dediğimiz; patikten tülbentten, yatak odası takımından, mutfak eşyalarına, yemek odası takımından, koltuk takımına perdeden, halı ve kilime kadar her şeyi ayarlıyoruz. Biz çeyizi de ihtiyaca göre hazırlıyoruz. Okumuş kızlarımıza hazırladığımız çeyizler çok farklı. Burada insan ayrımı yaptığımızdan değil, Anadolu tarzında evlenen kızlarımıza çok farklı çeyiz hazırlıyoruz. Anadolu'daki bir kızımız el işlerini kullanırken, İstanbul'da olanlar tamamen yeni versiyona göre hazırlanmasını arzu ederler. Biz de hazırlıyor ona göre yapıp gönderiyoruz." diye konuştu.

En son Sivas'ta bir gelin adayına ev eşyaları gönderdiklerini aktaran Gürbulak, şöyle devam etti:

"Sadece İstanbul değil, Anadolu'dan isteyenler oluyor. Başka şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahibi kızlarımıza da çeyiz hazırlayıp gönderdik. Toplamda 13 kişinin evlenmesine yardımcı olduk. Bunların ikisi Suriyeliydi. Bu işe 2 sene önce ev hediyesi alarak yaptığımız ziyaretlerle başladık. Sonra maddi durumunun yetersizliğinde çeyiz hazırlayamayan kızlarımızın olduğunu gördükçe böyle bir sosyal proje başlatmış oldum. Öyle zaman oldu ki bir ay içerisinde 2 kızımızın çeyizi gitti. Bazen de 4 ay içerisinde. Ama bu hiç bitmedi sürekli devam etti. Bunların yanı sıra kına gecesi için elbiseler ve gelinliklerimiz de var."

"Hayır çarşısı kurmak istiyoruz"

Geliştirdikleri bu sosyal projeyi Diyanet İşleri Bakanlığı ve müftülüğün desteklediğini vurgulayan Gürbulak, ileriye dönük hedeflerinin daha fazla kişiye ulaşmak olduğunu söyledi. Çevreden ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek isteyen çok sayıda kişi olduğunu, bağışlanmak istenen eşyaları koyacak depo benzeri bir mekanlarının olmadığını ifade eden Gürbulak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Asıl hedefim büyük bir hayır çarşısı kurmak. ya da bu amaçla kurulan bir çarşının içerisinde yer almak. Gönüllü pek çok hanım var. Bu projenin içinde yer almak istiyorlar. Anadolu'da ihtiyaç sahibi çok kişi var. Çok sayıda kişi de çeyiz talebinde bulunuyor. Eğer büyük bir yerimiz olursa, daha önce hazırladıklarımızı hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine gönderebiliriz. 23 yaşında bir kızım var. Kızım için nasıl bir çeyiz hazırlıyorsam, o hassasiyetle hazırlık yapıyor ve ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz."

"Çeyiz taşıdığımız araca 'hayır arabası' diyorlar"

Diğer hoca Günnur Cebesoy ise yardım ettikleri insanların hikayelerinin çok ilginç olduğunu kaydederek, Suriyeli 2 genç kız için hayırseverlerin seferber olduğunu belirtti. Gerçekten muhtaç insanların çok kanaatkar olduğuna dikkati çeken Cebesoy, "Geçenlerde reşit olmuş ve birbirini çok sevdikleri için kaçarak evlenmeye gayret eden bir çift geldi. Bizden sadece gelinlik istediler. Resmi nikahlarını kıymış ancak düğünlerini yapmamış bu çifte gelinlik verecektik. Ancak gidip baktık, hiçbir şeylerinin olmadığını gördük. Bunun üzerine onların çeyizini biz hazırladık. Evlerini kurduk. Çok mutlu oldular. Onların 'Allah sizden razı olsun' demelerinin bizde oluşturduğu mutluluğu tarif edemem." ifadelerini kullandı.

7 çocuklu bir ailenin evlenmeye çalışan ancak imkanları olmadığı için bir türlü düğün yapamayan bir kızına yardım etmenin büyük bir hazzını yaşadıklarını aktaran Günnur Cebesoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gidip baktığımızda gerçekten durumları çok sıkıntılıydı. Ona çok güzel bir çeyiz hazırlayıp teslim ettik. Çok mutlu oldu. O kızımın yaşadıklarını anlatamam. Tabii onları öyle görünce biz de mutlu oluyoruz. İstanbul'daki çeyizleri arabamla taşıyoruz. Çeyiz taşımakta kullandığımız otomobile 'hayır aracı" ismini taktılar. Biz görünen kısmıyız. Bu işin arkasında görünmeyen kahramanlar ve dağ gibi emek var."

Kaynak: AA / Güncel

Gürbulak İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title