Haberler

Gelinine Böbreğini Veriyor

Eskişehir'de Oturan İşçi Emeklisi 68 Yaşındaki Şerafettin Pekcanlı, Gelini 25 Yaşındaki Hatice Pekcanlı'ya Bir Böbreğini Verecek.

ESKİŞEHİR'de oturan işçi emeklisi 68 yaşındaki Şerafettin Pekcanlı, gelini 25 yaşındaki Hatice Pekcanlı'ya bir böbreğini verecek.

Evli ve 4 çocuk babası Şerafettin Pekcanlı, oğlu Tuncay Pekcanlı ile evli, 1 çocuk annesi böbrek hastası Hatice Pekcanlı’nın haftada 3 gün diyaliz makinesine girdiğini söyledi. Şerafettin Pekcanlı, “O çok genç. Gelinimi kurtarmak için bir böbreğimi vereceğim. Gelinimin oğlumla mutlu bir evlilik sürdürmesini istiyorum” diye konuştu.

Kayınpederininin böbreğini alacak olan Hatice Pekcanlı, anne ve babasının dokularının kendisine uymadığını belirtti. 7 yıllık evli olan Hatice Pekcanlı doktorların yaptığı tetkikte kayınpederinin böbreğinin kendisine uyduğunu söyleyerek, “Böbrek nakli ile diyalize girmeden yaşamımı sürdüreceğim için çok mutluyum. Kayınpederime çok teşekkür ediyorum. O benim hayatımı kurtarıyor” dedi.

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr .Haluk Kiper, yaptıkları tetkiklerde kayınpeder ile gelinin dokularının birbirlerine uyduğunu, birkaç gün içerisinde böbrek nakli ameliyatını yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title