Haberler

Gelin Sandığından Kazandıklarıyla Fakülte ve Cami Yaptırıyor

Kırşehir'de, bir çok okul, cami, çeşme ve köprüye yaptığı katkılarla tanınan hayırsever iş adamı Muzaffer Marşap, gelin sandığı imalatı ile başladığı işinden elde ettiği gelirle Ahi Evran Üniversitesinde yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatına maddi destek sağlıyor.

Kırşehir'de, bir çok okul, cami, çeşme ve köprüye yaptığı katkılarla tanınan hayırsever iş adamı Muzaffer Marşap, gelin sandığı imalatı ile başladığı işinden elde ettiği gelirle Ahi Evran Üniversitesinde yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatına maddi destek sağlıyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 70 yaşındaki hayırsever Marşap, ilerleyen yaşına rağmen belirli aralıklarla Bağbaşı Yerleşkesi'ne giderek yapımını üstlendiği Ahi Evran Üniversitesi Camisi ve İslami İlimler Fakültesi inşaatlarını inceliyor.

Kırşehir'de "hayırsever Muzaffer amca" diye anılan Marşap, üniversite yetkilileriyle inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu.

İş yaşamı ve yaptığı hayır işleriyle ilgili bilgi veren Marşap, gelin sandığı yaparak ticari hayata atıldığını ve mobilya işleriyle uğraştığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ben gelin sandığı yapardım. Sonradan Merzifon'dan bir arkadaş geldi. Ceviz ağacı alıyordu ve İstanbul'a götürerek kaplama yapıyordu. Onunla konuşarak anlaştık. Ben ona ağaç alırdım. Ağacı o kullanırdı, dalını bana verirdi. Onunla iki sene çalıştım ve o arkadaşın sanatını öğrendim. Sonra bu işe kendim başladım. Eskiden mobilyalar hep ceviz ağacından olurdu. Ben bu mobilya işi nasıl yapılır iyice öğrenip para kazanmaya başladım. Sonra Allah yardım etti ve kaynımla Aydın'da bir arsa aldık. O zamanlar o arsa iyi para etti ve orayı da sattım. İşte onların parasını hep bu işlere kullandım."

Hayır işlerine Ahi Stadyumu'nun yanındaki köprüyü yaptırmakla başladığını anlatan Marşap, "Karlıoğlu Camisi'nin mülkiyetini aldım ve yüzde 90'ını kendim yaptırdım. Ahmet Yesevi Camisi'nin tamamlanmasını sağladım. Sonra Yenice Mahallesi'nde Atatürk'ün geçtiği bir köprü var. Herkes o köprüden tedirgindi. Çünkü geçmesi zordu. Orayı yaptırdım. Sonra geldim, cezaevinin oraya, derenin kenarına bir köprü yaptırdım. Birçok okulun da yapımına katkı sağladım. Şehrin her tarafına çeşmeler yaptırdım." açıklamasında bulundu.

Üniversitedeki fakülte ve cami yapımını da çok önemsediğini ifade eden Marşap, "Çok zengin biri değilim. Allah ne verdiyse ailemi de mahrum etmeden elimden geleni yaptım. Geldik gidiyoruz. Yaşım 70'i geçti. Bundan sonra yaşasam 3-5 sene, ya da 10 sene yaşarım. Ondan sonra ne olacak? Ama benim buradaki karım şu, dünya yıkılıncaya kadar bana buraların sevabı gelecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title