Haberler

Gelibolu'ya Yapılacak Tersaneyle İlgili Bilgilendirme Toplantısı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesine Yapılacak Gelibolu Gemi Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine Ait Tersaneyle İlgili Belediye Meclis Salonunda, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleriyle Vatandaşlara Bilgi Verildi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine yapılacak Gelibolu Gemi Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait tersaneyle ilgili belediye meclis salonunda, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle vatandaşlara bilgi verildi.

Meclis toplantısında yapılacak tersaneyle ilgili açıklamalarda bulunan şirket temsilcisi Yüksek Mühendis Emekli Amiral Metin Poyrazlar, tersanenin yeri konusundaki çalışmaların bilimsel temellere bağlı olarak belirlendiğini ifade ederek, "Çanakkale ilinin üç tarafı denizlerle çevrelenmiştir. Özel uçakların rahatlıkla inebileceği bir havaalanı bulunmaktadır. Tersane ana devlet yolundan kendi özel yolu bağlantısıyla karayolu imkanına sahip olacaktır. Helikopter için iniş sahası mevcuttur. Deniz taşımacılığı

için kendi limanı bulunacaktır. Enerji açısından bir sıkıntı bulunmamaktadır. Belediye sınırlarında tüm yerlerde şebekeli içme suyu bulunmaktadır. İçme suyu arıtma tesisi bulunmaktadır. Doğalgaz çevrim santralleri bulunmaktadır. Telefon hatları açıkta değildir. GSM operatörlerinin baz istasyonları vardır. Bu sebeple Gelibolu'ya yapılması planlanan tersane inşa çalışmaları ve sonrasında çevreye hiçbir zarar verilmeyecektir. Ayrıca arazi üzerinde bulunan ağaçlar dahi kesilmeyecek ve bunlar başka yere

taşınarak çevre korunacaktır. Burada yapılacak tersane Avrupa standartlarında bir tersane olacak ve Türkiye'nin dünyada 22. sırada bulunan gemi inşa sanayiindeki yeri bu sayede 4. sıraya yükselecek" dedi.

Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl ise yapılacak tersanenin ilçeye sağlayacağı faydanın önemine değinerek, "Yaklaşık beş yıl içerisinde tamamlanması planlanan tersane Gelibolu'nun çehresini değiştirecek. Göç veren ve işsizliğin yaşandığı bir ilçe konumundan çıkarak, ekonomik anlamda büyük bir gelişme sağlayacak" dedi.

(ST-AÖ-OMR-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title