Haberler

Gelibolu'da Yeni Su Tutulmaya Başlanan Çokal Barajı Taştı (2)

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde Yeni Su Tutulmaya Başlanan Çokal Barajı'nın Aşırı Yağışlar Sebebiyle Taşması Sonucu, Evreşe Beldesi ile Bölgedeki Çok Sayıda Yer Sular Altında Kaldı. Su Seviyesinin Yaklaşık 1.5 Metreye Ulaşması Sebebiyle Evreşe'de Bir Tuğla Fabrikasında 2 Kişi Mahsur Kaldı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yeni su tutulmaya başlanan Çokal Barajı'nın aşırı yağışlar sebebiyle taşması sonucu, Evreşe beldesi ile bölgedeki çok sayıda yer sular altında kaldı. Su seviyesinin yaklaşık 1.5 metreye ulaşması sebebiyle Evreşe'de bir tuğla fabrikasında 2 kişi mahsur kaldı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yeni su tutulmaya başlanan Çokal Barajı'nın taşmasının ardından Kavak Çayı'ndaki su seviyesinin aniden yükselmesi, bölgede bulunanlara zor anlar yaşattı. Su seviyesinin aniden 1.5 metreye kadar ulaşması üzerine Evreşe beldesinde bulunan tuğla fabrikasındaki 2 kişi ölümle burun buruna kaldı. Sezon sezonu olması sebebiyle fabrikada işçilerin çalışmaması büyük bir faciayı önlerken, içeride mahsur kalan 2 kişi de kurtarılmayı bekliyor. Tuğla fabrikasında saatlerdir mahsur

olduklarını belirten bekçi Muhittin Özbey, "Sezon sonu olması sebebiyle fabrikada üretim yoktu. Bende bekçi olarak bir arkadaşla birlikte burada kalıyordum. Aniden Kavak çayından gelen suyu görünce ne yapacağımızı şaşırdık. Bir anda fabrikanın içi sularla doldu. Yaklaşık 1.5-2 metreye kadar su yükseldi. Halen de su yükselmeye devam ediyor. Yetkililere ulaşmaya çalıştık. Ancak sesimizi kimseye duyuramadık. İş makinesinin üzerine çıkıp kurtarılmayı bekliyoruz. Bize yardım etsinler" dedi.

Bu arada, Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de Çokal Barajı'nın aşırı yağışlar sebebiyle taşması üzerine bölgede önlem almaya devam ediyor. Kavak Çayı'nın taşması sebebiyle Çanakkale-İstanbul karayolu da trafiğe kapatılırken, Eceabat ve Gelibolu ilçelerinden Tekirdağ istikametine gidecek araçların geçişine izin verilmiyor. Çanakkale il merkezinden İstanbul yönüne gidecek araçlar ise Bursa yönüne yönlendiriliyor. Çanakkale'deki otobüs firmaları da Tekirdağ yönüne otobüs

seferlerini yapmamaları konusunda uyarılıyor. Yetkililer otobüs firmalarının İstanbul'a Bursa üzerinden araç gönderdiklerini söyledi.

(AÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title