Haberler

Gelibolu'da "Azov Concord" Adlı Gemi Denize İndirildi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde, Sürek Ovası Mevkiinde Bulunan Gelibolu Tersanesi'nde Türk İşçilerinin Emeği ile Yapılan "Azov Concord" Adlı Gemi Törenle Denize İndirildi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Sürek ovası mevkiinde bulunan Gelibolu Tersanesi'nde Türk işçilerinin emeği ile yapılan "Azov Concord" adlı gemi törenle denize indirildi.

Gelibolu Tersanesi'nde yaklaşık 8 ayda yapılan, 8 bin 800 detroit ton ağırlığında, 142 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde olan "Azov Concord" adlı kuru yük gemisinin denize indirme töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, "Gelibolu Tersanesi bugün bizlere sevinçli bir gün yaşatmakla birlikte ülkemizin yarınlarına yönelik umutlarını yükseltip gürleştirmektedir. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesini denizlere ve denizcilik sektörüne kaydırmasını sevinçle karşılamaktayım. Çünkü denizlere hakim olmayan denizcilik sektörünü geliştirmeyen ve gemi inşa alt sektörünü geliştirmeyen bir ülke, yeterli güce sahip sayılamaz. Çanakkale ve Gelibolu yaşanan son gelişmelerde denizcilik sektöründe ve tersanecilikte ön plana çıkmaktadır. Ulaştırma Bakanımızın da söylediği gibi ilimizde yapılan tersanecilik mastır planında, ilimiz kıyılarının bir kısmı tersaneciliğe ayrılmıştır. Yatırımcıların eğilimi de bu yöndedir. Gelibolu ilçemiz gemi inşa sektöründe tarihi misyonuna yeniden geri dönmektedir. Gelibolu kimliğini adeta yeniden kazanmaktadır. Doğal ve çevresel değerlerimizi koruyarak, çağdaş teknolojileri kullanarak, çağdaş iş hukuku normlarına riayet ederek, tersaneciliğimizi geliştirmek zorundayız. Bu yolda ilerliyoruz. İşte içinde bulunduğumuz bu tersane buna bir örnektir. Bu tersane çalışanlarına, çevresine, sahiplerine, bölgesine ve ülkesine refah, güven ve mutluluk getirmektedir. Buradaki çalışma modeli yüksektir. Çalışma güvenliğine riayet edilmekte ve başarı sağlanmaktadır. Arka arkaya indirilen gemiler de bu başarıyı göstermektedir" dedi.

Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy ise, tersanelerinde yapılan gemi sayısının her yıl arttığını belirterek, "Bugün bizim için gerçekten çok önemli tarihi bir gün. İnşallah sektörümüzdeki diğer tersanelerin de bu rekoru aşmalarını diliyoruz. Ben bu başarıyı ortaya çıkaran müdürlerimiz, mühendislerimiz ve işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah daha çok gemi üreterek, daha çok kişiye iş ve istihdam sağlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Azov Concord adlı gemi denize indirilirdi. Öte yandan "Azov Concord" gemisi ile aynı anda denize indirilmesi planlan "Modulu 1" adlı 90 metrelik, 18 metre genişliğinde, 4 bin 450 detroit tonluk gemi ise hava muhalefetinden dolayı denize indirilmedi. "Modulu 1" adlı geminin yarın sabaha denize indirileceği açıklandı.

Törene Vali Kırlı, Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Gelibolu Belediye Başkanvekili Olcay Üstün, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Ali Akdemir, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexander Krivenko, Albros Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Azov serisi gemilerin ortağı olan Raim Alekperov ve çok sayıda davetli katıldı.

(ST-İÖ-AÖ-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title