Haberler

Geleneksel Engelliler Yaz Kampı Başladı

Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Türk Spastik Çocuklar Derneği'nin İşbirliğiyle Düzenlenen "Sinop Geleneksel Engelliler 5. Yaz Kampı", Doğa Harikası Olan Akliman Mevkiinde Başladı.

Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Türk Spastik Çocuklar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Sinop Geleneksel Engelliler 5. Yaz Kampı", doğa harikası olan Akliman mevkiinde başladı.

Üç dönem halinde gerçekleştirilecek olan ve ülke genelinden 200 engellinin katıldığı yaz kampında üzere toplam 3 gönüllü rehber görev aldı. Gönüller, engellilere kamp süresince rehberlik yapacak. Engelli çocukların kalabileceği iki büyük çadırın kurulduğu kampta, ayrıca sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, psikolog, doktor, hemşire, öğretmen ve yardımcı personelden oluşan bir ekip de görev alıyor.

Organizasyon hakkında bilgi veren Türk Spastik Çocuklar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Berrin Gürleyen, ücretsiz olan kampta; eğitim, fizyoterapi, aile destek çalışmaları, spor, oyun, geziler, eğlenceler ve birçok sosyal etkinliğin yer alacağını belirterek, kampın engelliler için bir şölen ve bayram havasında geçeceğini söyledi.

(SÖ-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title