Haberler

Gelecek Varlık'tan 9 ayda 137,6 milyon lira net kâr

Güncelleme:

Gelecek Varlık, yılın 9 ayında 137,6 milyon TL net kar elde etti.

Gelecek Varlık, yılın 9 ayında 137,6 milyon TL net kar elde etti.

Şirketin açıklamasına göre, ekimde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan ve yatırımcılardan 7 kat fazla talep görerek borsaya giren Gelecek Varlık, ocak-eylül döneminde toplam tahsilatını 496,3 milyon liraya ulaştırdı.

Tahsilatı bir önceki çeyreğe göre yüzde 18, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artıran şirket, 16 bin yeni müşterinin problemlerini çözümledi ve finansal özgürlüğe kavuşturduğu kişi sayısını 509 bine yükseltti. Gelecek Varlık'ın 9 ay sonunda brüt karı 191,7 milyon TL, net karı 137,6 milyon TL oldu.

Şirketin FAVÖK'ü yüzde 29 artışla 317 milyon TL'ye çıktı.

Açıklamada finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmeleri yer alan Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, salgın önlemlerinin yoğun olduğu 2020'ye kıyasla müşterilerinin ödeme gücünde bir iyileşme olduğunu ve mevcut portföylerin tahsilat performansının devam etmesinin kendilerine önemli bir kaynak sağladığını bildirdi.

Her çeyrekte düzenli bir tahsilat artışlarının olduğunu kaydeden Ünlüdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu artış finansal sistemin sürdürülebilirliği için büyük önem taşıyor. Halka arzımızı başarıyla tamamlayarak, yatırımcılarımızın varlığıyla daha fazla kişi ve kurumu finansal özgürlüğüne kavuşturmayı hedeflemiştik. Şu anki göstergeler, yıl sonu hedeflerimize sorunsuz bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. Varlık yönetim sektörünün süresiz hale getirilen vergi istisnaları sayesinde daha çok müşteri için daha düşük maliyetli ve uygun çözüm olanakları sunmaya başlayabiliriz."

"Bankaların yeni portföy satışlarına hazırız"

Sezin Ünlüdoğan, Gelecek Varlık'ın üçüncü çeyrekte Türkiye İş Bankası tarafından satışa sunulan tahsili gecikmiş alacaklardan 250 milyon TL anapara büyüklüğündeki kısmını daha satın aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bankaların takipteki alacaklarına yönelik istisnaların tedricen kaldırıldığı bir normalleşme süreci yaşıyoruz. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak da önümüzdeki dönemde tahsili gecikmiş alacak satışlarının artmasını bekliyoruz. SPK tarafından son yayınlanan tebliğ kapsamında satılacak portföylere yabancı yatırımcıların da ortak olmasının mümkün kılınmasını yatırımcı ortamını iyileştiren olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Satın alacağımız yeni portföyler şirketimizin büyümesine ve karlılığımıza olumlu yansıyacaktır. Halka arzdan elde ettiğimiz kaynak ve tahsilat kabiliyetimizin verdiği güçle, bankaların yeni portföy satışlarına hazırız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title