Haberler

Geleceğin Teknolojisi Canon’la Paris’teydi

Güncelleme:

Canon'un Yarının Görüntüleme Sektörü Hakkındaki Vizyon Ve Stratejilerinin Anlatılmasına Kadar Bir Çok Konuda Bilgi Sunuldu.

Canon Expo 2010 Paris'e aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülkeden yüzlerce gazeteci ve iş ortağı ve Canon'un CEO'su Fujio Mitarai'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler katıldı.

Fuarı ayrıca 3 günde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti. Fuarda kurumsal ve bireysel tüketiciler, sağlık alanı ve iş dünyası için gelecekteki ürün ve hizmetlerin tabanını oluşturacak en son teknolojiler sergilendi. Ayrıca Canon'un tüm iş alanlarında ortaya koymakta olduğu yenilikler de meraklılarıyla buluştu.

Canon Expo 2010 Paris'teki 8 bin metrekarelik sergi alanında ev ve ofis için geliştirilen ürün grupları, iş dünyası için yüksek inovasyon anlayışıyla üretilen görüntüleme ürünleri, ofis ekipmanları, baskı ürünleri, sağlık, güvenlik, yayın ve iletişim alanındaki Canon çözümleri sergilendi. Sürekli kendini yenileme hedefiyle inovasyona verdiği önemle bilinen ve kendi kategorilerinde lider ürünlere imza atan Canon, fuarda ayrıca öncelikli olarak dijital radyografi ve karma gerçeklik etkileşimi (mixed reality interaction) alanlarına yönelik yeni teknolojilerini de sergiledi.

Canon'un yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Fujio Mitarai Fuar'da yaptığı konuşmada, Canon'un önümüzdeki 5 yıllık stratejisinin "globalleşme ve ürün çeşitliliği" üzerine yoğunlaşacağını belirtti. Canon'un sürekli yenilenme ve gelişme içerisinde olduğunu, görüntüleme teknolojilerinde tarih yazacak bir anlayışla inovasyon odaklı çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Mitarai, baskı tekniklerinde uzman OCE firmasıyla yaptıkları işbirliğinden bahsetti.

Doküman yönetimi, baskı ürün ve hizmetleri alanlarında dünyanın önde gelen hizmet sağlayıcılarından biri olan OCE firması ile Mart 2010'da çözüm ortağı olan Canon, ortak çalışmalarını ilk olarak Canon Expo 2010 Paris'te görücüye çıkarttı. Özellikle büyük boyutlu yeni baskı sistemleri, evlerde ve ofislerde küçük birer matbaa kurma olanağını mümkün hale getirmesiyle büyük ilgi gördü. Fuarda OCE, Canon ortaklığında üretilen bu ürünlerin belirli ülkelerde yıl sonunda satışa sunulacağı duyuruldu.

Canon'un bir diğer ilgi gören ürünü de medikal alanda geliştirdiği, retina görüntüsü ile göz muayenesini mümkün kılan ve doktorlara göz muayenesi için daha fazla olanak tanıyarak teşhis kolaylığı sağlayan medikal buluşu oldu. Böylece 3D teknolojisinin, yakın zamanda tıp alanında kullanılmaya başlanacağının sinyalleri verildi.

Canon Expo 2010 Paris'te, Türk ziyaretçiler için büyük bir sürpriz de vardı. Fuar alanının üzerinde bulunan 3D projektörde yayınlanan, İstanbul'daki Fetih Müzesi'nin 360 derecelik görüntüleri, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Canon, fuarda yeni konsept hibrid kamerasını da görücüye çıkarttı. Hem video hem de fotoğraf çekme özelliği ile çok amaçlı bir ürün olarak tasarlanan kamera, günümüzdeki en iyi kamera teknolojisi olarak bilinen Full HD video kalitesinin 4 katı çözünürlükte. Canon'un çözünürlük alanında sunduğu en üst seviye ürünü ise 120 milyon piksel kapasitesiyle dünyanın en yüksek pikselli sensörü oldu. Sensör, geleceğin teknolojisi panoramik kameralarda kullanılmak üzere tasarlandı.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title