Haberler

Geleceğin Sektörü: Yüzey İşlem Teknolojisi... - Yüzey İşlem Ve Yüzey İşlemi Doğrudan İlgilendiren Ürün Yelpazesini İçine Alan Sektörün, Türkiye'de Yaklaşık 5 Milyon Dolarlık Bir Pazar Payına Sahip Olduğu Bildirildi

Duygu Can - Yüzey işlem ve yüzey işlemi doğrudan ilgilendiren ürün yelpazesini içine alan sektörün, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon dolarlık bir pazar payına sahip olduğu bildirildi.

Duygu Can - Yüzey işlem ve yüzey işlemi doğrudan ilgilendiren ürün yelpazesini içine alan sektörün, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon dolarlık bir pazar payına sahip olduğu bildirildi.

Erba Mühendislik Makina Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin iç ticaret sorumlusu Ahmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzey işlem teknolojisinin, her türlü metalin yüzeylerinin iyileştirilmesinde kullanıldığını, bu teknoloji ile bir anlamda metallere makyaj yapıldığını söyledi.

Yüzey işlem teknolojisinin, çapaklı, pis yüzeyleri, yağlı malzemeleri temizleyip, parlatmaya yarayan makinaları içerdiğini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

''Türkiye'de 15 yıl önce bu sektör yoktu. Türkiye'de eksikliği bulunan yüzey işlem ihtiyacı ile ilgili boşluğu doldurmak için 1989 yılında kurulduk ve başlangıçta basit ekonomik makinaları Türk imalat sektörünün hizmetine sunarak yüzey işlem teknolojisinin ülkemizde tanınmasını sağladık. Bu makineler, daha önce Avrupa'dan ithal ediliyordu ve fiyatları çok yüksekti. Ancak belli başlı büyük firmalar alabiliyordu. Şimdi ise biz bunu kullanıcıların kapısına getirdik, fiyatların herkesin alabileceği seviyeye indirdik.''

Şu anda sektörde iki adet ihracat yapan firma olduğuna işaret eden Özcan, ''Atölye bazında çalışan, ancak ihracata uzak toplam 10 firma daha olduğunu tahmin ediyorum. Günümüzdeki ağır rekabet koşullarında artık bu makinalara girmeden herhangi bir ürününüzü satmanız mümkün değil. Türkiye pazarı yaklaşık 5 milyon dolar. Ancak bu pazarın genişleyeceğini ve geleceğin parlayan sektörlerinden biri olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Özcan, Türkiye'nin ulaştığı ihracat rakamında, özellikle otomotiv sanayi alanında, bu makinaların payının çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl firma olarak yaklaşık 1,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Özcan, İngiltere, ABD, Fransa, İspanya ve Hollanda başta olmak üzere toplam 38 ülkeye satış yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title