Haberler

Geleceğin Otomobili Ffzero 1 Supercar

Faraday Future geleceğin otomobili FFZero 1 Supercar'ı tanıttı.

Faraday Future geleceğin otomobili FFZero 1 Supercar'ı tanıttı.

Tek kişilik konsept yarış arabası dünyanın en çılgın BatMobile'ine benziyor.

Faraday Future  FFZero 1 ile tek kişilik otomobillerin geleceğinde devrim yapmış gibi görünüyor.

Şirket bu tek kişilik yarış arabasını dünya çapındaki otomobil tutkunlarının arzu edeceği bir nesneye dönüştürmek istiyor. Görüntülere bakılırsa da bunu başaracak tasarıma ve ihtişama sahip.

Faraday Future FFZero1 Galeri | 9 Fotoğraf

Richard Kim tarafından tasarlanan araçta ideal oturma pozisyonu içinse NASA ile yapılan istişareler sonunda 45 Derecelik açı kullanılmış.

Görünüşe göre 45 derece sürücü konforu için ideal açı

Direksiyon merkezinde bir akıllı telefon sürücünün kaskı ile (yarış otomobillerinde olduğu Kaskın içinde sürücüye hava ve su verecek girişleri mevcut) bağlanabiliyor.

Arabanın gövdesinin başlangıcından arkaya doğru olan çizgiye ise tasarımcı Kim "UFO Line" adını vermiş ki bu gelecek nesil otomobillerin belirleyici özelliği haline gelebilir.

Şirket geleceğe yatırım yapmak için Nevada çölünde bir üretim tesisi kurmak için 1 Milyar Dolar harcama sözü veriyor. Şirket kuracağı üretim tesislerinde her markanın geleceğin otomobillerini bu tesislerde inşa etmesini sağlamak istiyor.

Toyota Aygo,Peugeot 107 ve Citroen C1 aynı üretim bandında üretilen araçlar mesela.

Bu nedenle şirket gövde boyunca farklı batarya seçenekleri ve farklı motor seçeneklerini destekleyecek şekilde tasarlandığını özellikle belirtiyor.

FFZero 1'da geleceğe dair umut verici başka bir şey ise ileride tam özerk çalışma yeteneğine sahip olabilecek full sensörlere ve internet bağlantısına sahip olması.

Değişen düzeylerde özerklik sunuyor. Bu aslında Özerk sürüş için dışarıdaki firmaların güncelleştirme yapmasına izin vereceği anlamına geliyor.

Firma daha önce Tesla, Lotus ve Jaguar için araç üretmişti ve ciddi bir ekibe sahip. Bir kaç yıl içinde de seri üretime gecebileceklerini söylüyor.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title