Haberler

14 Yılda Yapılan Geleceğin Otomobili "B.O.W İstka" Türkiye Turuna Çanakkale'den Başladı

Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi'nin 14 yıllık çalışması sonucu yapımı tamamlanan yeni nesil güneş enerjili araç "B.O.W. İSTKA" test ve tanıtım amacıyla çıktığı Türkiye turu kapsamında Çanakkale'ye geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi (İTÜGAE) tarafından geliştirilen yeni nesil güneş enerjili araç "B.O.W. İSTKA" test ve tanıtım amacıyla çıktığı Türkiye turu kapsamında Çanakkale'ye geldi.

ZİYARETE GELENLER TARAFINDAN YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI

Eceabat ilçesi sınırlarındaki Gelibolu Yarımadası tarihi alanında Şehitler Abidesi önünde tur atan otomobil, şehitliği ziyarete gelenler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Teknik ekipten bilgi alan ziyaretçiler daha sonra araçla öz çekim yaptı.

OTOMOBİLİN SON DURAĞI CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ OLACAK

14 senelik çalışmanın ürünü olan araç, Çanakkale'den sonra Bursa, Eskişehir ve Ankara'ya gidecek. Otomobilin 5 günlük turunun son durağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak.

"5 GÜNLÜK MİNİ BİR TÜRKİYE TURUNA ÇIKTIK"

İTÜGAE üyesi ve İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ömer Nezih Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, tura çıkmaktaki amaçlarının vatandaşları teknolojik gelişmeler hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Araca yeni ekledikleri teknolojileri de bu sayede test etme fırsatı bulacaklarını ifade eden Atalay, "Bu amaçla 5 günlük mini bir Türkiye turuna çıktık. Bu tur kapsamında çok önemli olan 16 Temmuz gününde şehitlerimizi anmak ve onların bize emanet bıraktığı teknolojik gelişmeleri ileriye taşıyarak daha iyi seviyelere getirmek adına çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü göstermek istedik." dedi.

ARAÇ 750 KM'YE KADAR YOL ALABİLİYOR

Atalay, araca ilişkin şu bilgileri verdi:

"140 kilometre hız yapabilen bu aracımızın 6.1 kilovat batarya paketi bulunuyor. Sadece bataryasıyla 345 km yol alabiliyor fakat üzerindeki güneş panelleri eklendiğinde bu mesafe 750 kilometreye kadar çıkabiliyor. Normal düz bir yolda 75 kilometre hızla hiç durmadan güneşten aldığı enerjiyle gidebilme kapasitesine sahip. Araç 171 kilogram ağırlığında ve karbon fiber maddesinden oluşuyor."

ARAÇ, 2017 YILINDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETME ŞANSI YAKALADI

Atalay, aracın 2017'de tamamlandığını ve geçen yıl ekim ayında Avustralya'daki dünya turnuvasında 3 bin kilometrelik zorlu koşullarda Türkiye'yi temsil etme şansı bulduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çanakkale Türkiye Otomobil Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title