Haberler

Geleceğin Biga'sı İnşa Ediliyor

Çanakkale’nin Biga Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mesaisi durmaksızın devam ediyor.

Çanakkale'nin Biga Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mesaisi durmaksızın devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında altyapı ve üstyapı sorunları birlikte değerlendiriliyor ve Biga adeta yeniden inşa ediliyor.

Yaşanacak Şehir Biga hedefiyle hareket eden Biga Belediyesi ekipleri, kentin altyapısı ve üstyapısını birlikte yeniliyor ve Biga'yı geleceğe hazırlıyorlar.

Çift şerit modern yol çalışması

Bu çalışmalar kapsamında, Kevser Özengil Caddesi'nde elektrik hatlarının yeraltına alınmasının ardından içme suyu hattı yenileme çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmaların ardından Kevser Özengil Caddesi'nde çift şerit kullanıma açık, otopark alanlarıyla birlikte düzenlenecek modern yol ve kaldırım çalışması başlayacak.

Ortur bölgesine sosyal tesisler

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ise bozulan asfaltlar kesilerek yenilendi. Ayrıca Ortur bölgesine bölge sakinlerinin kullanımına açık kafeterya yapımı devam ediyor. Aynı bölgede basketbol sahası hazırlandı ve futbol sahası yapımı ise başlayacak.

Biga Devlet Hastanesi çevre düzenlemesi

Şirintepe Mahallesi Siteler Mevkiinde altyapı ve üstyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Barış Manço Caddesi'nde çalışmalar devam ediyor. Fatih Terim Caddesi ve 455. Sokak'ta ise çalışmalar başlayacak. Ayrıca yeni Biga Devlet Hastanesi altyapı çalışması gerçekleştirilirken, çevre düzenlemesi de Biga Belediyesi ekiplerince yapılacak. Doğankent bölgesinde de altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Yeniceköy yenileniyor

Yeniceköy'de Emir Sokak, İpek Sokak, Pelin Sokak ve Deste Sokak altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. Dere ve taşkın sahası ise temizlendi. Yaşanabilecek su taşkınlarına karşı gerekli önlemler alındı. Biga Belediyesi'nce yapımı tamamlanan sosyal tesis çevresinde, Güven Caddesi, Beyaz Sokak ve Fazilet Sokak'ta ise çalışmalar başladı.

Park düzenlemeleri

Yıldızkent'ten Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'ne kadar olan 500 metrelik alanda ise 800 mm'lik büz beton borularla yağmur suyu hattı döşeniyor. Hal Binası çalışması devam ediyor. Çiçeklidede Mezarlığı'nda istinat duvarı yenilendi. Hamdibey Mahallesi'nde Gökkuşağı Parkı düzenlemesi başladı. Park çevresine yer altı çöp konteyneri yerleştirme çalışması da devam ediyor. Gökkuşağı Parkı'nın ardından 85. Yıl Milli Egemenlik Parkı yenilenecek.

Üç büyük projede çalışmalar tam gaz

Öte yandan Biga için önemli üç büyük projenin çalışmaları da devam ediyor. Katlı otopark hızla yükseliyor. Kapalı Pazaryeri'nde çatıyı taşıyacak direkler dikiliyor. Hal Binası için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

'Her alanda destek olmak istiyoruz'

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık çalışmalar ilgili yaptığı açıklamasında, "Bizler Biga Belediyesi olarak kendimize mutlu insanların yaşanacak şehrini ortaya çıkarmayı hedef koyduk. Kentlerin yaşanacak şehirlere dönüştürülmesi elbette tarihi köklü olan bizim gibi ilçelerde çok kolay olmuyor. Gerçekçi, uygulanabilir hedefler belirleyip çalışmaları bu yönde planlamak çok önemli. Biz kısa sürede büyük değişimler gerçekleştirdik. Fen İşleri anlamında ekiplerimizle hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarını birlikte gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Böylelikle aynı bölgeler tekrar tekrar çalışma yapmıyoruz. Elbette kentlerin yalnızca fen işleri çalışmalarıyla daha yaşanabilir olmayacağını biliyoruz. Biz Biga Belediyesi olarak vatandaşlarımıza her alanda destek olmak istiyoruz. Bunu da hep birlikte başardığımıza eminim. Halkımızdan gelen istekleri değerlendiriyor, çalışmalarımızı programlıyoruz. Biga'nın belediye hizmetlerinden yararlanmayan bölgesi kalmasın istoruz. Ancak çalışmalar programladığımız sıraya göre gerçekleşiyor. Bu konuda anlayış göreceğimizi düşünüyorum. Biga için büyük bir özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu çalışmalar sırasında anlayış gösteren, çalışmalarımızda bizlere destek olan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Yeniceköy Çanakkale Biga Politika Güncel Haberler

title