Haberler

' Geleceğe Miras' Fotoğraf Sergisi

Güncelleme:

Geleceğin Liderlerinden "Geleceğe Miras" Kareler 26 Nisan- 4 Mayıs 2013

"Hayalden Gerçeğe" projesi kapsamında Türkiye'nin kültürel mirasını fotoğraflayan çocuklar, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde "Geleceğe Miras" fotoğraf sergisini açıyor!

P&G Türkiye ve Darüşşafaka Cemiyeti işbirliğiyle 4 yıldır yürütülen ve geleceğin liderleri olacak çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen "Hayalden Gerçeğe" projesi kapsamında çocuklar ikinci fotoğraf sergilerini açıyor. Fotoğraf Kulübü üyesi olan Darüşşafakalı öğrencilerin Antalya, Selçuk, Şirince, Kapadokya, Bursa ve İznik'teki yaşıtlarıyla çektikleri fotoğraflar, 26 Nisan–4 Mayıs 2013 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde "Geleceğe Miras" fotoğraf sergisinde sanat severlerle buluşacak.

Bugün ve gelecek nesillerin yaşamlarını iyileştirme amacıyla P&G Türkiye'nin Darüşşafaka Cemiyeti işbirliğiyle yürüttüğü "Hayalden Gerçeğe" projesi kapsamında, Darüşşafakalı öğrenciler Türkiye'nin farklı bölgelerinden yaşıtlarıyla buluşup doğal ve kültürel mirası fotoğraflıyor.

26 Nisan'da yapılacak sergi açılışına Darüşşafakalı öğrencilerin yanı sıra fotoğraf çekilen bölgelerden gelen öğrenciler de katılacak. Kimisi İstanbul'u ilk kez görecek olan çocukların çoğu, hayatlarında ilk fotoğraf makinesiyle Hayalden Gerçeğe projesi ile tanışmış oldu. Proje sayesinde fotoğraf sanatıyla tanışıp yeni hobi edinen çocuklar, çektikleri fotoğraflardan oluşan "Geleceğe Miras" fotoğraf sergisini Darüşşafakalı arkadaşlarının ev sahipliğinde gezecek.

Hayalden Gerçeğe projesi çerçevesinde Türkiye'nin güzelliklerini ve kültürel mirasını fotoğraflamak için yola koyulan çocuklar, ilk fotoğraf sergilerini, yine "Geleceğe Miras" Fotoğraf Sergisi adıyla 11 Mart 2011'de The Sofa Otel'de açmıştı. Ardından İstanbul'un değişik semtlerindeki 5 alışveriş merkezinde sergilenen fotoğraflar öğrencilerin, İstanbul, Mardin, Hasankeyf, Amasra ve Safranbolu'da çektikleri karelerden oluşuyordu. Sergide doğa, insan, manzara temalı fotoğraflar sergilenmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beyoğlu Belediyesi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title