Haberler

Geert Wılders'e "İfade Özgürlüğüne Tehlike" Yakıştırması

İslam Karşıtı Fitne Filmi ile Gündeme Gelen Hollandalı Aşırı Sağcı Geert Wilders'ın, Filminde İzinsiz Olarak Karikatürünü Kullandığı Karikatürist Kurt Westergaard Tarafından "İfade Özgürlüğüne Tehdit" Olarak Karikatürü Yayınladı.

İslam karşıtı Fitne filmi ile gündeme gelen Hollandalı aşırı sağcı Geert Wilders'ın, filminde izinsiz olarak karikatürünü kullandığı karikatürist Kurt Westergaard tarafından "ifade özgürlüğüne tehdit" olarak karikatürü yayınladı.

Bir süredir Hollanda'da yaptığı İslam karşıtı Fitne filmi ile başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünyada tepki çeken Hollandalı aşırı sağcı politikacı Wilders'e bir tepki de, filminde izinsiz kullandığı karikatürün sahibi Westergaard'dan geldi. 1 Nisan'da P-Magazin Dergisi'nde WK imzasıyla yayınlanan karikatürde Wilders, ifade özgürlüğünü tehdit eden kişi olarak teşhir ediliyor. 72 yaşındaki Danimarkalı karikatürcünün tüm sanal medyada da yayınlanan Bombalı Wilders karikatürü nedeniyle P-Magazin dergisinin yok sattığı öğrenildi.

(MÇ-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title