Haberler

Gediz'in Yöresel Kadın Kıyafetleri Oyuncak Bebeklerle Tanıtılıyor

Gediz İlçesi ve çevre köylerdeki yöresel kadın kıyafetleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından oyuncak bebeklerle tanıtılıyor.

Gediz İlçesi ve çevre köylerdeki yöresel kadın kıyafetleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından oyuncak bebeklerle tanıtılıyor.

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılmış olan Giyim ve Nakış kurslarına katılan kursiyer ve öğretmenlerin el emeği-göz nuru ile hazırlanan bölgedeki yöresel kadın kıyafetlerinin minyatürleri oyuncak bebeklere giydirilerek sergileniyor.

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, çeyiz sandıklarında bekletilen ve unutulmakla karşı karşıya olan yöresel kadın kıyafetlerini oyuncak bebeklere göre hazırlayıp giydirerek vatandaşların gözleri önüne çıkardıklarını söyledi.

Gediz Merkez ve Eskigediz, Altınkent, Akçaalan, Erdoğmuş, Üzümlü ve Yenikent beldeleri ile Aliağa, Karaağaç, Kıranköy, Saruhanlar, Köpenez, Yeşilova, Soğuksu, Göynükören, Dörtdeğirmen, Arıca, Eceköy, Yaylaköy, Sandıklı, Çeltikçi, Uğurluca, Gölcük ve Çukurören köylerinde yakın tarihe kadar büyük rağbet gören yöresel kadın kıyafetlerinin unutulmasını istemediklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, "Kültür mirasımız olan bu çok değerli ve eşsiz kıyafetleri genç kuşaklara tanıtmalıyız. Bunların unutulmasına ve yok olmasına göz yumamayız.

Gediz'in gelenek ve göreneklerini yansıtan bu güzel giysiler için bölgemizde araştırmalar yaptık. Sabır ve hünerle minyatürlerini yaparak oyuncak bebeklerde hayat bulmalarını sağladık. Bu bebeklerle yöresel bir kıyafet sergisi düzenleyerek bu değerli giysiler hakkında ilçe halkının hafızasını tazelemeyi ve gelecek nesillere aktarmayı düşündük.

Kurs öğretmenlerimizin gayretleri sonucunda gerçekleştirilen bu güzel çalışma için önce bir dizi araştırma yaptık. Yörede yıllar önce çok değişik kıyafetlerin kullanıldığını öğrendik. Ayrıca, Gediz Kaymakamlığı ve Kız Meslek Lisesi'nin önceki yıllarda bu alanda yaptıkları çalışmalardan yola çıkarak 20 değişik yöresel kıyafeti yeniden canlandırdık. Oyuncak bebeklerle yaptığımız yöresel kadın kıyafetleri sergimiz her kesimden büyük bir rağbet görüyor" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title