Haberler

Gediz'in Muhipler Mahallesine Yaşam Alanı Yapılıyor

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, belediye tarafından mahallelerde yeni yapılan yaşam parkları ve mevcut parkların yenilenmesi çalışmaları hızlandırıldı.

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, belediye tarafından mahallelerde yeni yapılan yaşam parkları ve mevcut parkların yenilenmesi çalışmaları hızlandırıldı.

Gediz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce; kent merkezinde yeni mahalle parkları ve mevcut parkların yenilenmesi ile ilgili olarak peyzaj ve çevre düzenlemeleri kapsamında Muhipler Mahallesine yeni yaşam alanı yapımı için çalışma başlatıldı.

Konu hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçe merkezindeki her mahalleye yaşam parkı ve mahalle parkı yapımı projesini hayata geçirerek kenti hem yeşillendirdiklerini, hem de tam bir dinlenme mekanı haline getirdiklerini söyledi.

Yapılan parkların idamesi için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, "Proje kapsamında Muhipler Mahallesi 542. sokakta bulunan alanda yeni çocuk oyun grubu, mahalle halkının spor yapmalarına olanak sağlayacak fitness alanı, kamelya, oturma grupları, yürüyüş yolları ve bitkilendirme çalışmaları yapılacak.

Ayrıca, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerle yeşil alanları kurarken gerekli bitkisel materyali temin ediyoruz. Mevcut yeşil alan ve çocuk parklarının bakımını ve iyileştirilmesini yaparak koruma altına alıyoruz. Yeni yeşil alanlar tanzim etmek için projeler geliştirerek, park ve yeşil alanların bakım çalışmalarını yapmaktayız. Çim alanlarının sulanması, mevsimlik çiçek, ağaç ve çalı fidanlarının dikimi, gübreleme, ilaçlama, çim biçme, çim ekme, ağaçların budanması, sert zeminlerin ıslahı, yabancı otların temizliği, yaya yürüyüş alanları tanzim edilmektedir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmed Ali Saraoğlu Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title