Haberler

Gediz'e Yeni Atık Su Arıtma Tesisi Yapılıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yeni atık su arıtma tesisi yapılıyor.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, göreve geldiklerinde faal olarak kullanılan ancak zaman içerisinde eskiyerek teknolojik ve ekonomik olmaktan çıkan eski atık su arıtma tesisinin yenisini inşa etmeye başladıklarını söyledi.

Çevreye duyarlı olan ve insan sağlığına büyük önem veren Gediz Belediyesinin birçok şehirde olmayan bir tesisi yıllar önce yaparak çalıştırdığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, şu şekilde konuştu:

"Yaklaşık 35 yıl önce yapılan atık su arıtma tesisi zaman içerisinde eskiyen teknolojisi ile ekonomik olmaktan çıkmıştır. Bu bakımdan yeni bir atık su arıtma tesisi yapılması için hazırladığımız proje ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza müracaat ederek ilçemizin yeni ve modern bir tesise kavuşması için çalışmalarımızı başlattık. İhalesi yapılarak yüklenici firmanın yapım işlerine başlamasıyla birlikte her geçen gün kendini daha çok gösteren tesis, ileriye yönelik kullanılabilecek ve yıllarca şehrimize hizmet edecektir. Ayrıca çevre ve insan sağlığı açısından bakıldığında değeri sanıldığından daha fazladır.

Belediyemiz, geleceği düşünerek yapılan projeleri ve yatırımlarıyla yine bir ilke imza atarak öncü olmuştur. Gediz atık su arıtma tesisi yapım projesi kapsamında Ilıca Termal Turizm Tesislerinin de altyapı çalışmalarında kanalizasyon sistemleri yapılacaktır" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmed Ali Saraoğlu Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title