Haberler

Gediz'de Öğrencilere Orman Sevgisini Anlatan Tiyatro

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, ilk ve ortaokul öğrencilerine orman sevgisi aşılamak maksadıyla çocuk tiyatrosu düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ilk ve ortaokul öğrencilerine orman sevgisi aşılamak maksadıyla çocuk tiyatrosu düzenlendi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Ormanları Koruma ve Geliştirme Projeler çerçevesinde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gediz'de sahnelenen 'Dilek Ağacı' adlı çocuk tiyatrosu ile çocuklara orman sevgisi, ormanların nasıl korunması gerektiği, ormanların faydası, ağaç sevgisi, fidan dikmeye teşvik ve yangın ihbar hattının aranması gibi önemli konular eğlenceli bir şekilde anlatıldı.

Sazköy, Gümüşlü, Altınkent, Yeşilçay, Gölcük, Akçaalan, Üzümlü, Zafer, Gazi, Fahrettinaltay ilk ve ortaokullarında sahnelenen 'Dilek Ağacı' adlı oyun ile öğrencilere ağaç sevgisi, doğanın ve çevrenin korunması konularının yanı sıra 'ALO 177' ücretsiz orman yangını hattı anlatıldı. Tiyatro oyunu öncesi müzik ve animasyonla coşan öğrenciler, program sonuna kadar hem doyasıya eğlendiler hem de önemli bilgiler elde ettiler.

Ağacı ve ormanı çocuklara sevdirmeyi amaçlayan, öğrencilere güzel anlar yaşatıp, ormanlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan tiyatro oyunu tüm öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Tiyatro oyuncularının kimi zaman öğrencileri oyuna dahil etmeleri ile çocukların ormanları korumak için yapılması gerekenleri, 'ALO 177' orman yangını telefon ihbar hattı vb. konularda bilgilenmeleri sağlandı.

Çocuklara eğlenirken öğretmeyi hedefleyen tiyatro gösterilerinin Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm işletme müdürlükleri aracılığı ile diğer okullarda da devam edeceği bildirildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title