Haberler

Gediz'de Lale Zamanı" Resim Sergisi ve Ebru Sanatı Çalışmasına Yoğun İlgi

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) El Sanatları Topluluğunun düzenlediği "Gediz'de Lale Zamanı" resim sergisi ile Ebru Sanatı çalışmasına sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Sergi Salonu ve Konuk Evinde düzenlenen "Gediz'de Lale Zamanı" resim sergisinde, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları Topluluğunun ebru sanatı çalışmalarından derlenen resimler sergilendi.

Sergi salonunda ayrıca, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç koordinatörlüğünde resim bölümü öğrencileri ile birlikte ebru sanatı çalışmalarından bir gösteri sunuldu.

Resim sergisi ile ebru sanatı çalışmalarını izlemeye gelen Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik ve Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç ile birlikte ebru işliği giyerek ebru sanatı çalışması yaptılar.

İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve birçok sanatseverin izlediği ebru sanatı çalışmasında bir değerlendirme yapan Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, Kaymakam Mehmet Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun oldukça becerikli birer ebru ustası çıktıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, kitap süsleme sanatlarından birisi olan ebru sanatını tanıtmak, sevdirmek ve yapılış aşamalarını göstermek amacıyla Gediz'e geldiklerini söyledi.

Yapılan bu sanat etkinliğinin İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçe halkı ve öğrenciler tarafından yoğun bir ilgiyle izlendiğini, Gediz'i o yüzden sanatla bütünleşmiş bir kent olarak gördüklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, ebru sanatının tarihçesi ve malzemeleri hakkında da bilgiler verdi. Ebru sanatının Türklerin sanatı olduğunu, kökeninin Orta Asya'ya dayandığını, en eski ebru örneklerinin Türkmenistan'ın Buhara kentinde bulunduğunu, oradan da 1071'de Anadolu'ya Türkler vasıtasıyla geçtiğini, İstanbul'dan da Avrupa'ya ve tüm dünyaya yayıldığını dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, "Türkler arasında en yaygın olan ve çocukların da en çok ilgisini çeken sanat Ebru Sanatı olmuştur. Su üzerine nakış yapma sanatı, ya da suda renklerin dansı diyebiliriz kısaca Ebru'ya" dedi.

Resim sergisi ce Ebru Sanatı etkinliği sonunda, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu tarafından Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç ve bölüm öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title