Haberler

Gediz'de "Hastane Afet Planları Tatbikatı" Yapıldı

21.12.2013-Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Sağlık Bakanlığı UMKE 15. Bölge Ekipleri tarafından “Hastane Afet Planları ve Tatbikatı” yapıldı.

21.12.2013-Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Sağlık Bakanlığı UMKE 15. Bölge Ekipleri tarafından "Hastane Afet Planları ve Tatbikatı" yapıldı.

Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar temsilciliklerinden Gediz'e gelen 138 kişilik UMKE 15. Bölge Ekipleri, Gediz Devlet Hastanesi bahçesine Sahra çadırları ile seyyar hastane kurarak "Hastane Afet Planları ve Tatbikatı" adı altında tatbikat gerçekleştirdiler.

Tatbikat öncesi Gediz Belediye Kültür Merkezi'nde bir eğitim seminerine katılan ekiplere, Dr. Murat Buttan tarafından Hastane Afet Planları ve Tatbikatı konularında bilgiler verildi.

Daha sonra Gediz Devlet Hastanesi'ne gelen UMKE 15. Bölge Ekipleri, tüm hastane personeliyle birlikte ortaklaşa Hastane Afet Planları ve Tatbikatı yaptılar.

Tatbikatta hastane bahçesine sahra çadırları kuran UMKE 15. Bölge Ekipleri, afetlerde verilecek olan sağlık hizmetlerinin aksaksız biçimde yürütülmesi için hem kendilerini, hem de hastanede çalışan sağlık personelini sınamış oldular.

Hastanenin tüm birimlerini dolaşarak yapılan tatbikatı inceleyen UMKE 15. Bölge Ekipleri Koordinatörü Dr. Cem Güre, tatbikatın istenilen şekilde gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

UMKE 15. Bölge Ekipleri Koordinatörü Dr. Cem Güre, şu şekilde konuştu:

"UMKE 15. Bölge Koordinatörlüğü tarafından Hastane Afet Planları ve Tatbikatı çerçevesinde yaptığımız tatbikatta Gediz Devlet Hastanesi bünyesinde yapıldı.

Yılda bir defa bütün hastanelerde yapmak mecburiyetindeyiz. Buradaki ana amacımız şu; herhangi bir afet söz konusu olduğu zaman o afetin yaşandığı bölgedeki çalışan sağlık personeli de aslında bir afetzede. Ancak genelde tecrübelerimiz şunu gösteriyor. O bölgede yaşayan sağlık personeli sanki hiç zarar görmemiş gibi değerlendirmeye çalışıyoruz. Halbuki yetenekli UMKE personellerimiz var, kaliteli sağlık personelimiz var. Bir afet yaşandığı zaman ekiplerimizin belli bir kısmını o bölgedeki sağlık ünitelerinin hizmetlerini devralmak üzere mutlaka yönlendirmek mecburiyetindeyiz. Amaç, hastaneyi afet görmeden önce yapmış olduğu hizmetlerin tümünü, işte ameliyatlar, doğumlar, laboratuvar hizmetleri veya normal poliklinik hizmetleri gibi hepsini kesintisiz bir şekilde devam ettirebilmek ki, vatandaşın afetten görebileceği zararı minimum seviyeye düşürmek.

138 kişiden oluşan bölge ekibimiz timlere ayrılmak suretiyle hastanenin çeşitli ünitelerine yerleştiler. Kadrolu personelden görev yerlerini teslim aldıktan sonra burada verilmekte olan sağlık hizmetini kesintisiz bir şekilde vermeye devam ettiler." - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title