Haberler

Gediz Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Oluşturulması İçin İlçe Kaymakamlığında Bir Toplantı Düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu oluşturulması için İlçe Kaymakamlığında bir toplantı düzenlendi.

Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu Başkanlığında yapılan toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen İlker Özcan, Emniyet Müdürü Üzeyir Uygun, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakırdemir, Sağlık Grup Başkanı Dr. Besim Keleş, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Kütahya İl Müdürlüğü Uzmanı Mustafa Sancar, Denetim ve Serbestlik Bürosundan Sosyolog Saffettin Kopuz Gediz Baro Temsilcisi Avukat Şeref Han ve İlçe Spor Müdürü İbrahim Demir katıldı.

Toplantıda bir açış konuşması yapan Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, Çocuk Koruma Kanununa dayalı olarak ilçede kurulmasına çalışılan Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu ile ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocukların korunması ve çağdaş dünya düzenine göre yetiştirilmesine yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını belirten Kaymakam Balcıoğlu, "Geleceğimizi belirleyecek olan çocuklarımız için yapılan bu yeni düzenlemeler başta kamu görevlileri olmak üzere toplumdaki tüm kesimleri yakından ilgilendiriyor" dedi.

SHÇEK Kütahya İl Müdürlüğü Uzmanı Mustafa Sancar, toplantıya katılanlara Çocuk Koruma Kanunu ve Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Konuşmasında çocuk korunmasıyla ilgili danışmanlık, eğitim, bakım, sağlık ve barınma tedbirleri üzerinde duran Uzman Mustafa Sancar, "Önce bütün bu tedbirleri almalıyız. Daha sonra korunma ihtiyacı olan çocukları topluma karşı, suça karşı ve gerektiğinde ailesine karşı korumalıyız" dedi.

Denetim ve Serbestlik Bürosu Sosyologlarından Saffettin Kopuz ise; Denetimde Serbestlik Sistemine göre cezaların infazının eğitimle ve kamu hizmetinde bulundurmakla gerçekleştirileceğini söyledi. Sosyolog Kopuz, Uygulamada, 12 yaşından küçükler için tedbir kararları, 12-18 yaş arası çocuklar için de Denetimde Serbestlik Kararlarının ortaya konulacağını ifade etti.

Daha sonra Çocuk Koruma Kanununa ilişkin Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu mevzuatının okunmasının ardından toplantıya katılan güvenlik, sağlık, eğitim, kaynak ve spor alanında görevli kamu yöneticileri ile konuyla ilgili uzmanlar arasında bilgi alışverişi yapıldı.

(MA-EFE) 08.03.2008 13:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title