Haberler

Gediz Anadolu Lisesi Gezi, İnceleme ve İzcilik Kulübü Öğrencileri İstanbul'da

Gediz Anadolu Lisesi Gezi, İnceleme ve İzcilik Kulübü öğrencilerine İstanbul gezisi düzenlendi.

Gediz Anadolu Lisesi Gezi, İnceleme ve İzcilik Kulübü öğrencilerine İstanbul gezisi düzenlendi.

Okulun "Vatan Sevgisi ve Milli Bilinç" projesi kapsamında, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi Haftası münasebetiyle Tarih Öğretmeni Vedat Akan rehberliğinde düzenlenen geziye İngilizce Öğretmeni Tahir Aslan ve Müdür Yardımcısı Birol Bozacı eşliğinde Gezi, İnceleme ve İzcilik Kulübü öğrencileri katıldı.

Gezi hakkında bilgi veren Tarih Öğretmeni Vedat Akan, sabah saatlerinde Eyüp Sultan Camii ve Türbesini ziyaretle başlayan İstanbul gezisinin Piar Lotti tepesinden eşsiz Haliç manzarasının seyri, Feshane ve Haliç kıyısı gezileri, Miniatürk'te bulunan Türkiye ve Osmanlı coğrafyasının 1/25 ölçekli 120 eserinin incelenmesiyle devam ettiğini söyledi.

Daha sonra Rahmi M. Koç Müzesine geçen izcilerin Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzeyi gezmekten büyük zevk aldıklarını belirten Vedat Akan, "İzcilerimiz burada bulanan Keşif Küresi'ne girerek evreni sanal ortamda birebir yaşayarak, gökyüzünün gece halini yıldızların ve Samanyolu'nun muhteşem görüntüsünü izlediler.

Saat 14.30 gibi Eminönü'nden kalkan Boğaz Turu vapuruna bindiler. Eminönü Anadolu Kavağı arasında geçen yolculukta boğazın harika manzarasını doyumsuz bir şekilde seyretmenin keyfini yaşadılar. Tur sonunda Eminönü'nde meşhur balık ekmekçilerden karnını doyuran kafile Sirkeci'de bulunan oteline giderek bir saat dinlendiler. İzciler, otelden ayrılarak tarihi Sirkeci Postanesi, Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı, Mahmut Paşa Yokuşu, Tahtakale ve Yeni Cami'yi gezdiler.

İkinci gün Panorama 1453 Müzesine geçen kafile buradaki muhteşem görüntüler eşliğinde İstanbul'un Fethi'ni sebep ve sonuçlarını, fethin hazırlık aşmasını, Türk ve Dünya tarihi açısından önemini öğrendiler ve resimlerde izlediler. Panorama 1453 müzesinden ayrılan kafile Mimar Sinan tarafından yaptırılan çıraklık eseri Beyazıt Camisi ve kalfalık eserim dediği Süleymaniye Camisi'ni ziyaret ettiler.

Ardından Osmanlı Devleti'nin yönetildiği ve Osmanlı ailesinin yaşadığı Topkapı Sarayı gezildi. Buradaki kutsal emanetlerden çok etkilenen öğrenciler büyük bir üzüntüyle ayrılarak Ayasofya'ya geçtiler. Yaya olarak Galata köprüsüne kadar inen izciler burada bekleyen araca binerek Taksim Meydanına gittiler. İstiklal Caddesini gezen grup burada yediği akşam yemeğinden sonra Gediz'e döndü. Bu güzel gezi ile öğrencilerimizi dünya şehri İstanbul'u tanıtmaya ve ecdadın ne kadar büyük işler başardığını anlatmaya çalıştık" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title