Haberler

Gedikpınar Barajı 6 Bin 220 Dekar Araziyi Suyla Buluşturacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapımı devam eden ve 6 milyon 400 bin liraya mal olacak Gedikpınar Barajı'nın tamamlanmasıyla 6 bin 220 dekar araziyi suyla buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapımı devam eden ve 6 milyon 400 bin liraya mal olacak Gedikpınar Barajı'nın tamamlanmasıyla 6 bin 220 dekar araziyi suyla buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Bursa'da inşa edilen Gedikpınar Barajı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Projenin tamamlanarak hizmete alınması ile bölgede 6 bin 220 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.

İnegöl'ün güneydoğusunda yer alan Isırganlıyatak Deresi üzerinde inşa edilen baraj tamamlandığında, temelden 34,25 metre yüksekliğe ve 1,6 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gedikpınar Barajı'nda inşa çalışmalarına büyük bir gayretle devam ettiklerini belirtti.

Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Söz konusu barajın tamamlanmasıyla 6 bin 220 dekar tarımsal araziyi suyla buluşturmayı hedefliyoruz. 6 milyon 400 bin liraya mal edeceğimiz tesiste şu an itibarıyla yüzde 33 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. 2018 yılında hizmete açmayı planladığımız tesisin milli ekonomiye yılda 5 milyon 650 bin lira civarında katkı sağlamasını bekliyoruz. Proje sahasında yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın en önemli geçim kaynaklarından biri tarım. Genelde bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık, tarım ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bu bakımdan tarımın daha da geliştirilmesi ve üreticilerimizin gelirinin artırılması bakımından Gedikpınar Barajı, bulunduğu bölge için büyük önem taşıyor. Tarımsal üretimin artırılması halinde, aynı zamanda tarıma dayalı sanayi de gelişecek, böylelikle bölge ekonomisine büyük katkılar sağlanacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bekir Pakdemirli İnegöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title