Haberler

Geçmişe Yolculuk

Güncelleme:

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Donaueschingen kentinde 45 yıl önce çocukluğunun geçtiği evi ziyaret etti.

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Donaueschingen kentinde 45 yıl önce çocukluğunun geçtiği evi ziyaret etti. O dönemlerde bakıcılığını yapan Frieda Stadelhofer'nin yanında kaldıkları evi tekrar görünce duygu dolu anlar yaşayan Karslıoğlu, 'Bir an için yine çocuk oldum' dedi.

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'ndeki Donaueschingen'de çeşitli temaslarda bulunan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, çocukluğunun bir dönemini geçirdiği Spital Sokağı'ndaki 19 numaralı evi ziyaret etti. Büyükelçi Karslıoğlu'nun, şu anda evde oturan Harald Staehle ve ailesiyle buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

O zamanlar üst katta kiracı olan ve daha sonradan evi satın alan çiftin oğlu Harald Staehle ile eski günleri yad eden Karslıoğlu, 'Bir an için yine çocuk oldumö dedi. Karslıoğlu ziyaret sırasında ilkokul arkadaşı Andreas ile ağabeyi Thomas Fritsch ile yıllar sonra tekrar görüşme imkanı da buldu. Karslıoğlu'nun babası Dr.Erdoğan Karslıoğlu'nun da katıldığı ziyarete, Karslruhe Başkonsolosu Serhat Aksen de eşlik etti. Staehle ailesi misafirlerini evlerinde kendi yaptıkları özel ikramlarla ağırlarken, Büyükelçi Karslıoğlu da Julia Staehle'ye çini bir tabak hediye etti.

HATIRALAR CANLANDI

Büyükelçi Karslıoğlu, babasıyla birlikte yaşadıkları evi tam 45 yıl sonra tekrar görünce, adeta geçmişe bir yolculuk yaptığını belirterek, 'Bir an için yine çocuk oldumö dedi. Evin o zamanki sahibi olan ve çocukluk dönemindeki bakıcılığını yapan Frieda Stadelhofer'i tanımasına neden olan bu evin kendisinde çok önemli bir hatırası olduğunu belirten Karslıoğlu, ziyaret sonrası şöyle konuştu: 'O günleri tekrar yaşadım. Babam genelde hastanede olurdu. Oma (Nine) Frieda balkonda benim okuldan gelmemi beklerdi. Merdivenlerden çıkar onun hazırladığı yemeği yerdim. Ardında da hemen Andreas ve diğer arkadaşlarımla buluşur, oyunlar oynardık. Bazen kütüphaneye gider kitap okurduk. Akşam saat sekizde eve gelir, elimizi yüzümüzü yıkar, sonra da yatardık. Şu an evin sahibi olan Harald'ı da çok iyi hatırlıyorum. Evin içini biraz değiştirmişler ama bir çok bölümü aynı kalmış. Benden yaşça büyük olan Harald bana bisiklet lastiği tamirini öğretmişti. Hatta ben ondan öğrendiklerimi, sonra otomobillerde de uygulamıştım. Bu buluşmada o günleri hatırladık. Bundan sonra da görüşmeye devam edeceğiz.ö

BENİ KENDİ TORUNU GİBİ GÖRDÜ

ma olarak bildiği Frieda Stadelhofer'in bugünlere gelmesinde çok büyük önemi olduğunu belirten Karslıoğlu, 'Onun torunu yoktu. Çocukları savaşta ölmüştü. Beni kendi evladı, kendi torunu gibi gördü. Bana çok şey öğretti. Oma Frieda sayesinde Alman kültürüyle, değerleriyle ve tarihiyle tanıştım. Ondan öğrendiklerimin izleri hayatım boyunca bana eşlik etti. O sayede bugünlere geldim' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title