Haberler

Geçici İşçiler Ekmek Kovasından Çekilen Kura ile Belirlendi

Kilis’teki okullarda 9 ay geçici temizlik işçisi olarak görev yapacak 200 kişi, ekmek kovasından çekilen kurayla belirlendi.

Kilis'teki okullarda 9 ay geçici temizlik işçisi olarak görev yapacak 200 kişi, ekmek kovasından çekilen kurayla belirlendi. 200 kişilik iş için 4 bin 400 başvuru yapıldı.

Kilis'te okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 ay geçici olarak çalıştırılmak üzere 200 kişinin işe alınacağının açıklanması üzerine geçen ay 4 bin 400 kişi başvuru yaptı. Güvenlik soruşturmaları yapılanlardan sabıkası olmayan 4 bin kişinin kura çekimi için isimleri yazıldı.

7 Aralık Stadyumunda noter huzurunda yapılan çekiliş için çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren tribünleri doldurdu. Noter huzurundaki çekiliş, ekmek kovasına konulan kağıtlarla yapıldı. İsimleri okunanların büyük bölümünün kadın olması nedeniyle bazı erkekler tepki gösterdi. Erkeklerin tepkileri, çekiliş sonrası da sürdü. Erkek işçi adayları, "Bayanların isimleri okunuyor. Böyle çekiliş olmaz, bayanları ayrı bir kutuya erkekleri ayrı bir kutuya koyarak çekmeleri gerekiyor. Biz erkekler olarak ne yapalım, Allah aşkına buna bir çözüm bulunsun" diye konuştular.

Çalışma ve İŞKUR Kilis İl Müdürü Nurettin Köksal, "Kilis merkezde 136, Polateli ile Elbeyli ilçelerinde 17, Musabeyli İlçesinde 30 tane görevli vereceğiz. Yaklaşık 200 görevlimiz için 4 bin kişi müracaat etti. Noter çekilişini yapıyoruz, yedek çalışacak kişilerin de çekilişini yapıyoruz. Toplam 4 bin 400 kişi başvurdu. Bir hafta süren emniyet soruşturması 400 kişinin soruşturması olumsuz geldi. Bunları çıkardık. 4 bin kişiye yakın bir müracaat var. 20 kişide bir kişi alacağız. Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde, Türkiye ortalamasına göre müracaatlar 10'da bir oluyor. Kilis'te ise işsizlik oldukça var.. Bunun farkında ve bilincindeyiz" diye konuştular.

Çevik Kuvvet polisi 7 Aralık Stadyumu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title