Haberler

Geçici Bütçe TBMM Genel Kurulu'nda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti iktidarlarının bölünmüş yollara 18 bin 162 kilometre ilave ederek bugün itibarıyla 24 bin 263 kilometreye çıkardığını, hedeflerinin ise 35 bin kilometreye ulaşmak olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti iktidarlarının bölünmüş yollara 18 bin 162 kilometre ilave ederek bugün itibarıyla 24 bin 263 kilometreye çıkardığını, hedeflerinin ise 35 bin kilometreye ulaşmak olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Ağbal, görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Hem para politikası hem de ekonominin genel dengesi bakımından şirketlerin döviz pozisyonu açığı konusunun önemli olduğuna işaret eden Ağbal, alınan tedbirler sayesinde ekonominin genel dengesini etkileyecek bir riskin söz konusu olmadığını, bundan sonra da ihtiyatlı bir duruş sergilenmeye devam edileceğini belirtti.

Bölünmüş yol yapımlarına ilişkin sorular üzerine Ağbal, "AK Parti hükümetleri yaklaşık 6 bin 100 kilometre ile başlamış olduğu bölünmüş yola 18 bin 162 kilometre ilave ederek bugün itibarıyla 24 bin 263 kilometreye çıkardık. İnşallah hedefimiz 35 bin kilometreye hızla çıkarmak" dedi.

Ağbal, işsizlikle ilgili soruları yanıtlarken de "2009 global krizinden sonra gerçekten birçok ülkede işsizlik oranları önemli ölçüde arttı. ve hala birçok ülke 2009 seviyesine gelemedi. Ama Türkiye global krizden sonra yaklaşık 7 milyon insanına istihdam yarattı. Dolayısıyla işsizlik oranlarına ilişkin duyarlılığa katılmakla birlikte global koşulları ve gelişmeleri düşündüğümüzde, kriz sonrası 7 milyon civarında bir istihdam yaratılmış olması hususunun da takdirle karşılanmasını beklemek bizim hakkımız" diye konuştu.

-"Var olup olmadığını Türk Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağı açıklama ile öğrenin"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, görüşmeler sırasında, uluslararası ajanslarda Türkiye ve İsrail arasında yeni bir anlaşma yapıldığına ilişkin haberler olduğunu dile getirerek, söz konusu haberlerde yer aldığını söylediği bazı ifadeleri aktardı.

Hükümet üyelerinin böyle bir anlaşmanın olup olmadığına dair bilgi vermesini isteyen Baluken, şöyle konuştu:

" Biz tabii Halkların Demokratik Partisi olarak buna çok şaşırmadık. Yani, Gazze'yi abluka altına alanların Cizre'yi abluka altına alanlarla, Gazze'de çocuk sivil katledenlerin Cizre'de çocuk sivil katledenlerle Gazze'de cenaze sürükleyenlerin Cizre'de cenaze sürükleyenlerle anlaşması bizim açımızdan çok şaşırtıcı olmaz. Ancak, takdir edersiniz ki burada milyonlarca oyu temsil eden bir siyasi parti grubu olarak bu kadar önemli, kritik haberleri uluslararası haber ajanslarından değil, bu ülkeyi yöneten kabine mensuplarından bu çatı altından öğrenmek isteriz. Bu bilginin doğruluğuyla ilgili sayın kabine üyelerinden bu yönlü bir bilgi beklentimizin olduğunu ifade etmek istiyorum."

Baluken'in ardından söz alan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Biraz önce Sayın Baluken, İsrail menşeli bir haber ajansına atfen bir ikili anlaşma senaryosu anlattı. Bunun var olup olmadığını Türk Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağı açıklama ile öğrenin. İsrail menşeli haberler konusunda gösterdiğiniz bu dikkati, Türk Dışişleri'nin haberlerine, açıklamalarına da gösterin. Ayrıca buradan hareketle Gazze ile Cizre vesaire arasında kurduğunuz o çirkin paralelleri de size iade ediyorum. Şiddetle kınıyorum. Ayıp" diye konuştu.

Öte yandan, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu'nun, konuşmasında CHP'nin muhalefet anlayışına ilişkin sözleri, CHP'li milletvekillerinin tepkilerine neden oldu. Babuşcu ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş arasında kısa süreli tartışma da yaşandı.

Kaynak: AA / Politika

İdris Baluken Naci Ağbal Ak Parti Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title