Haberler

    Geçen On Yılın Son Dolunayı 29'u 30'u Bağlayan Gece

    Güncelleme:

    2021'le birlikte yeni bir "on yıl"a geçiyoruz.

    2021'le birlikte yeni bir "on yıl"a geçiyoruz. O nedenle bu ay geçen "On Yıl"ın Son Dolunay'ını göreceğiz...

    Dolunay 4 Ay evresinden birini simgeler. Dünya Ay ve Güneş arasındayken, Ay'ın Dünya'ya bakan yüzü Güneş ışığı sayesinde parıl parıl parlarken, çok uzun yıllar önce bu büyüleyici parıltısı sayesinde insanları kendine hayran bırakan uydumuz farklı kültürlerde farklı isimlerle anılır.

    29 Aralık akşamı yükselip 30 Aralık sabah saatlerinde ışıldaması beklenen Dolunay'a hangi isimler takılmış bir bakalım:

    SİZ NE DERDİNİZ BU AYKİ DOLUNAYA?

    Dolu Soğuk Ay

    Uzun Gece Ayı

    Noel Öncesi Dolunayı

    Meşe Ayı

    Kar Ayı

    On ikinci Ay…

    Aralık ayında soğuk, uzun ve karanlık kış gecelerine ışık saçan Dolunay'a başka ne isim verilebilirdi ki!

    Yerli Amerikalılardan alınan isimlerin yanı sıra farklı kültürlerde farklı deneyimler sonucu takılan isimler de mevcut; birçok kaynak bu isimlerin Anglo Sakson ve Germen köklü olduğuna dair bilgi veriyor. Jülyen takviminden sonra Latince isimler verildi ancak eski pagan isimler de yaygın olarak kullanılmaya devam edildi.

    Güney yarımkürede ise daha ilginç isimlere rastlıyoruz. Bizim için soğuk bir mevsimde, Aralık Ayında çıkan Dolunay onlara ne ifade ediyor bir bakın.

    Bal Ay, Gül Ay, Şeftali Ayı ve Çilek Ayı!

    Güney Afrika'da ise Meyve Ayı diye biliniyor.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Aralık Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title