Haberler

Geçen İlk Yarıda Zarar Eden Boyner Bu Yıl 8 Milyon YTL Kar Etti

2006'nın İlk Yarısındaki 1,9 Milyon YTL Zarar Açıklayan Boyner 2007'nin İlk Yarısında 8,0 Milyon YTL Kar Açıkladı.

2006'nın ilk yarısındaki 1,9 Milyon YTL zarar açıklayan Boyner 2007'nin ilk yarısında 8,0 Milyon YTL kar açıkladı.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. 2007 Haziran sonuçlarını açıkladı.

Boyner'den yapılan açıklamaya göre şirketin net cirosu önceki yılın ilk yarısına göre yüzde15 arttı. Brüt kar, ciro artışının üzerinde artarak yüzde 23 büyüdü, faiz öncesi operasyonel kar yüzde 97 arttı. Satış hacmindeki büyümeye ve bu dönemde halen yüksek seyreden faiz oranlarına rağmen finansman giderlerinin artışı yüzde 14'de tutuldu, böylelikle şirket 2006'nın ilk yarısındaki 1,9 Milyon YTL zararını 2007'nin ilk yarısında 8,0 Milyon YTL kara dönüştürdü.

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz yaptığı açıklamada "2007'nin sadece ilk 6 ayında 2006 yılının toplam karını aştık. 2006 sonunda kara geçmek kadar, bundan sonra karlılığın sürdürülebilir bir yapıya kavuştuğunu görmek de bizim için çok önemliydi. İlk yarıda ciro büyümemizin hayli üzerinde bir brüt karlılık yarattık ki bu da sadece satışın değil, satış verimliliğinin de artışı anlamına gelmektedir. Satış verimliliği artışını operasyonel verimlilik artışı ile destekleyerek faiz öncesi

operasyonel kar artışımızı yüzde 97'ye taşıdık. Boyner geçen yıl yapılan yüzde 50 sermaye artışı ile güçlenen finansal yapısı ve pozitife dönen faaliyet performansı nedeniyle 2007'nin ilk yarısında banka kredisi kullanımını da minimize etmiştir" dedi.

BOYNER'İN BU YIL CİDDİ BİR SATIŞ ALANI BÜYÜME HEDEFİ VAR

Karadeniz açıklamasında, Boyner'in bu yıl ciddi bir satış alanı büyüme hedefi olduğunu belirterek, projelerin ağırlıklı olarak 2007 sonbaharında hayata geçeceğini, buna rağmen Şubat ayında İstanbul'da Prestige Alışveriş Merkezi'nde bir Boyner Casaclub mağazası, Şubat ayında Eskişehir Kanatlı Alışveriş Merkezi'nde bir Boyner mağazası ve Nisan ayında İzmir Balçova Kipa Alışveriş Merkezi'nde bir Boyner mağazası açarak mevcut satış alanlarını şimdiden yüzde 11 büyüttüklerini ifade etti.

Karadeniz, Boyner'in ikinci yarı yıl planında İstanbul'da 1, Ankara'da 2, Bursa'da 1 ve Balıkesir'de 1 yeni mağaza açılışı daha bulunduğunu söyledi.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title