Haberler

Gece Yarısı Puanı Düzeltilen Öğrenci: " Günlerce Sıkıntı Çektim"

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde ÖSYM'nin gece yarısı puanını düzelttiğini öne sürdüğü öğrencilerden Barış İlyas Mert, "İlk sonuçlar açıklandığında 124 puanı görünce şok oldum.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde ÖSYM'nin gece yarısı puanını düzelttiğini öne sürdüğü öğrencilerden Barış İlyas Mert, "İlk sonuçlar açıklandığında 124 puanı görünce şok oldum. Gece aradılar düzettiklerini bildirdiler puanım 375'e çıktı. Günlerce sıkıntı çektim" dedi.

Ceyhan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin 3 nolu sınıfında sınava giren yaklaşık 30 aday barajı aşamadı. Aldıkları puana itiraz edip ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulunan öğrencilerin sonuçları incelendi ve iddialarına göre kendilerine gece yarısı gelen telefonla puanlarının düzeltildiği bildirildi. Saat 20. 00'de ağabeyi Ozan Mert'i arayan ÖSYM görevlilerinin, "Cevap kağıdınızda oluşan bir deformasyondan dolayı kağıdınız yanlış okundu. Düzelttik lütfen tekrar kontrol edin. Bundan sonra daha çok çalışsın LYS'ye hazırlansın" dediğini bildiren Barış İlyas Mert, şaşkınlığını üzerinden atamadığını söyledi. Halil Çiftçi Anadolu Lisesi mezun olan 19 yaşındaki Barış İlyas Mert, puan yükseltmek için sınava girdiğini kaydederek, "Sonuçlar açıklandığında 124 puan aldığımı görünce şok oldum. Puan yükseltmek için girdiğim sınavdan daha düşük puan almışım. Sonuçlara itiraz ettik. Saat 20. 00 sıralarında ÖSYM'den bir görevli aramış, ağabeyim Ozan ile görüşmüşler. Ona puanımın düzeltildiğini LYS'ye çok çalışıp iyi hazırlanmamı söylemişler" dedi. Günlerce büyük sıkıntı çektiğini kaydeden Mert, Marmara Üniversitesi'nde işletme okumak istediğini de sözlerine ekledi.

Aynı sınıfta sınava giren ve 130 puanla baraj altında kalan Ceyhan Anadolu Lisesi mezunu Mehmet Can Aksoy ise, kendisinin de gece telefonla aranıp puanının düzeltildiğinin söylendiğini bildirdi. Şaka yapıldığını sandığını ifade eden Aksoy, puanının 240'e yükseldiğini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title