Haberler

Gebze' Ye Denizden İçme Suyu Üretme Teklifi

GEBZE Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran, Gebze ve Kocaeli'nin su sıkıntısı ile ilgili yabancı bir şirketin kendilerine başvurduğunu deniz suyundan elde edilecek tatlı su projesiyle bu sorunun çözülebileceği bilgisini aldığını söyledi.

Başaran yaptığı basın toplantısında, adını vermediği bir yabancı firmanın kendilerine başvurduğunu ve deniz suyunun arıtılarak içme suyu elde ederek Gebze'nin su sorununun çözülebileceğini bildirdiklerini anlattı. Başaran, 'Rover Osmos' adı verilen proje ile deniz suyundan içme suyu elde edilebildiğini belirterek, İsrail'in yanı sıra birçok ülkenin bu projeyi kullandığını anlatırken, ''Bu proje ile hem konutların hem de sanayicilerin su ihtiyacı karşılanabilir. Şirketin 'yap- işlet- devret' modeli ile başvurdu. 20 yıl işletildikten sonra tesis bize ait olur'' dedi.

Artan göçlerle Anadolu'ndan çok sayıda kişinin Gebze'ye geldiğini, bu nedenle ilçede nüfus patlaması görüldüğünü anlatan İbrahim Başaran, ''Bölgemizde konut sorunuyla birlikte su sıkıntısı had safhaya ulaştı. Geçici çözümlerle işi halledemeyiz. Bu öneriler incelenmeli'' diye konuştu.

Mesut IŞIK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title