Haberler

Gebze Türkçe’de Buluştu

Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren misafirler Gebzelilerin de gönüllerini fethetti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye girenlerin katıldığı 'Güzel Türkçemiz Dünyanın Dört Bir Yanında' programlarıyla devam etti. İlki İzmit'te yapılan programın Gebze ayağında ise dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirler birbirinden güzel Türkçe şarkıları seslendirdi.

TÜRKÇE ORTAK DİL OLACAK

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin başında bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Türkçe'nin gelecekte tüm dünyada ortak kullanılan bir dil haline geleceğine inandığını ifade etti.

ONLARIN DİLİNDE SEVGİ VAR

"Adriyatik'ten Çin'e; Afrika'dan, Avrupa'ya kadar kurulan tüm medeniyetlerde Türkçenin bir etkisi, hissesi mutlaka vardır" diyen Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Japonya'da, Amerika'da, Çin'de, Hindistan'da, Gana'da, Mozambik'te, Şili'de, Türkçe öğreniliyor, Türkçe konuşuluyor. Ben bu büyük hizmete öncülük edenlere huzurlarınızda teşekkür ediyor, gönülden kutluyorum. Biz de bu Uluslararası Festivalle, dillerimiz, gönüllerimiz, kültürlerimiz arasında köprüler kuracağız. Burada temeli atılacak dostlukların dünya barışına büyük bir katkı sağlayacağına gönülden inanıyoruz. Biliyoruz ki dini, dili, rengi ne olursa olsun, çocuklar tek bir dil konuşur. Onların dilinde savaş yoktur. Onların dilinde sadece sevgi vardır"

MIZRAK İLE ÇIKTI

6. Türkçe Olimpiyatları birincisi Kenyalı Samwel Malcolmx sahneye savaş mızrağı ile çıkarak herkesi neşelendirdi. Başkan Karaosmanoğlu'nu sahneye davet eden Malcolmx, mızrağı Başkan Karaosmanoğlu'na hediye ederek Türkçe'ye ve öğrencilere verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. Kenyalı Malcolmx güzel Türkçesi ve sempatik tavırları ile salondakilerin ilgi odağı oldu. Malcolmx daha sonra Aşık Veysel'in eseri Uzun İnce Bir Yoldayım adlı şarkıyı seslendirdi.

TÜRKÇE PARÇALAR SESLENDİRDİLER

Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği gecede ayrıca Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren, Amerikalı Gorgi Pavlov ve Amina Mekic, Azerbaycanlı Hatice Alizade, Güney Afrikalı Sibulele Mchani, Moğolistanlı Bilguun Erdenedalai, Alman Pelin Said, Mozambikli Costa Khalau, Arnavut Blerta Gjolaj ve Rus Daria Shakalkova Zeytin Yağlı Yiyemem', 'Sen Gelmez Oldun', 'Çile Bülbülüm', 'İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım' ve 'Uzun İnce Bir Yoldayım' 'Bu Benim Babam' gibi sevilen şarkı ve türkülerimizi seslendirdi.

TÜRK BAYRAKLARIYLA

Programın sonunda Türkçe olimpiyatlarında dereceye giren gençlerin hepsi sahneye çıkarak hareketli şarkılar söyleyerek Gebzelileri coşturdu. Davetliler de şarkı ve türkülere eşlik ederken olimpiyat şampiyonları salondakilere Türk Bayrağı dağıttı. Hep birlikte benim memleketim adlı şarkıyı seslendiren Türkçe Olimpiyat Şampiyonları'na salondakiler de eşlik edince Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi bambaşka bir hale dönüştü. Türkçe ile gönüllerin bir olduğu etkinlikte Gebzeliler mükemmel bir gece yaşadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title