Haberler

Gebze'de Vatandaşa Çöp Uyarısı

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehrin daha temiz ve sağlıklı bir çevreye sahip olabilmesi amacıyla uyguladığı çöp toplama sistemine uyulması için Gebzelilere çağrıda bulundu.

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehrin daha temiz ve sağlıklı bir çevreye sahip olabilmesi amacıyla uyguladığı çöp toplama sistemine uyulması için Gebzelilere çağrıda bulundu.

Çöp toplama sistemine göre Gebze'yi iki bölgeye ayıran Temizlik İşleri, trafiğin yoğun olduğu merkezi mahalle ve caddelerde gece çalışma programı uygularken, çevre mahallelerde çöpleri gündüz saatlerinde ikişer kez topluyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ticaretin ve trafiğin yoğun olduğu kent merkezindeki ana arter ve caddeleri ise özel uygulamaya tabi tutuyor. Başta Eskçarşı, Yeniçarşı, Kızılay Caddesi, Şehit Numan Dede Caddesi, Atatürk Caddesi, Bağdat Caddesi, Hükümet Caddesi ve çevre sokaklarda olmak üzere kent merkezinde çöpler günde beş kez toplanıyor. Poşet sisteminin uygulandığı bölgede çöp toplama araçları her gün düzenli olarak saat 19.00-21.30-23.00-03.00 ve sabah 07.00'de çöpleri topluyor ve saat 08.30'da da araçlar tarafından son kontrol yapılıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı araçlar Gebze'nin merkezindeki mahalle ve caddelerde çöpleri gece saatlerinde topluyor. Gece çalışma programı kapsamında yer alan Hacıhalil, Osman Yılmaz, Güzeller, Sultan Orhan, Mustafapaşa, Tatlıkuyu, Barış, Arapçeşme, Gaziler ve Yenikent Mahallesi'nde çöpler günde iki kez akşam 18.45 ve gece 03.00'de toplanıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün gündüz çalışma programına göre sabah saat 07.00 ve öğleden sonra saat 15.00 olmak üzere günde iki kez düzenli olarak çöp topladığı mahalleler ise şunlar: Köşklüçeşme, Mimar Sinan, Adem Yavuz, Ulus, Hürriyet, Beylikbağı, İstasyon, Eskihisar, Mevlana, Mustafapaşa, Yavuzselim, Cumhuriyet, Kirazpınar, İnönü Mahallesi.

RİNG ARAÇLARI GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Araç filosunda iki adet ring aracı bulunduran Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, araçlardan birini büyük çöp kamyonlarının giremediği bölgelerde kullanırken, diğer ring aracı ise merkez mahallelerde dar ve kalabalık sokaklarda çöp toplama işini gerçekleştiriyor. Ring araçları kent merkezi ve çevre mahallelerde ihtiyaç duyulan sokak ve caddelerde 24 saat aralıksız çalışıyor.

Çöplerin belirlenen saatlerde bırakılması için vatandaşlardan daha duyarlı hareket etmelerini isteyen Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, zamansız bırakılan çöplerin koku ve çevre kirliliğine yol açtığını belirterek, vatandaşların çöp toplama ile ilgili talep ve şikayetlerini 641 78 17 ve 646 48 90 No'lu telefonlara günün 24 saatinde iletebileceğini bildirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Caddesi Kızılay Bağdat Gebze Yerel Haberler

title