Haberler

Gebze: Askon Gebze Şube Başkanı Yaşar Alkan:

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (Askon) Gebze Şube Başkanı Yaşar Alkan, Üretime Dayalı Olmayan Ekonominin Güçlü Olmadığını Belirterek, Kimsenin Ekonomideki Bahar Havasına Aldanıp, Parasını Batırmamasını Söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gebze Şube Başkanı Yaşar Alkan, üretime dayalı olmayan ekonominin güçlü olmadığını belirterek, kimsenin ekonomideki bahar havasına aldanıp, parasını batırmamasını söyledi.

ASKON Gebze Şube Başkanı Yaşar Alkan, Türkiye ve Gebze gündemini değerlendirmek için bugün yaptığı aylık olağan basın toplantısında, ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin oldukça kırılgan bir yapıya sahip olduğunu belirten Alkan, "Ekonomideki bahar havasına aldanmayın. Üretime dayalı olmayan ekonomiler asla güçlü olmaz. Olası bir ekonomik krize karşı herkesin hazırlıklı olması gerekir. Türkiye'nin ekonomik yapısı ile ilgilenen insanlar ve kurumlar sürekli beyanat veriyor ve rapor yayımlıyorlar. Biz kendimiz bizzat yaşıyoruz ve etkileniyoruz. Kamunun işlerinin bozulması, hepimizin işlerinin bozulması anlamına gelecektir. Bu yüzden o konuda ortaya çıkan veya çıkması muhtemel olan arızalara çok dikkat etmek gerekir" dedi.

Ekonomide bazı zayıf halkaların oluştuğunu öne süren Alkan, "2007 bütçesinin gündemde olduğu bugünlerde, zayıf halkalarımızı tahkim etmenin yollarına ayrı bir ihtimam gösterilmelidir. Yoksa 2008, yeniden ekonomiyi dizayn etme yılı olarak karşımıza çıkabilir. Harcama kalemini artırmak ve faiz ödemelerini yükseltmek, bizi bu girdaplardan koruyamaz. Üreten, istihdam eden ve ihracat yapan ülkemiz insanı, özenle korunmalıdır. İthalata dayalı ihracatla, bu handikapları aşamayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title