Haberler

Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimi

Sivas Numune Hastanesi Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nda ayda 3 gün eğitim verilecek.

Numune Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Biyokimya Uzmanı ve Eğitim Birim Sorumlusu Dr. Ümit Özdemir, Gebe Bilgilendirme Sınıfı hakkında bilgi verdi.

Anne ve bebeklerin sağlık hizmetleri açısından en riskli kesimi oluşturduğunu dile getiren Özdemir, "Yeni doğan her zaman hayata karşı savunmasızdır. Bu nedenle bakanlığımız anne ve bebek sağlığını korumayı öncelikli hedefleri arasına almıştır. Bu amaç doğrultusunda açılan Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nda bir yılda 12 defa olmak üzere her ayın ilk çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 13.00'te başlayarak takriben 2-3 saat kadar eğitimler verilecektir." ifadelerini kullandı.

Özdemir, eğitimlerin üç ana başlık altında toplandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bunlardan birincisi gebelik süreci, ikinci oturumda doğum süreci ve doğum ağrısıyla baş etme yolları, üçüncü oturumda ise doğum sonu dönem ve yeni doğan bakımıdır. Gebe bilgilendirme sınıflarına sadece hamilelerin değil tüm kadınların katılımı faydalı olacaktır. Gelecekte hamile olmayı düşünen, bilgi sahibi olmak isteyen, önceden doğum yapmış bütün bayanlar katılabilir. Sınıfımız sadece hamile bayanlarla sınırlı değildir. Gebelikte sağlık sorunları, beslenme gereksinimleri, hareket durumları, yeni durumla başa çıkmalarını sağlayacak şekilde ki bilgilendirilmeleri sağlanacaktır. Bundan dolayı sadece kadın doğum uzmanları değil, psikologlar, uzman terapistler, uzman diyetisyenlerimiz eğitici olarak katılacaktır."

Özdemir, eğitimlere katılmak isteyenlerin Numune Hastanesi İstasyon Ek Binası Kadın Doğum Bölümlerine başvuru yapmaları gerektiğini belirterek, katılımcılara katılım belgesi verileceğini de aktardı.

Kaynak: AA / Sağlık

Ümit Özdemir Sivas Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title