Haberler

Gazze Şeridi'nde İç Çatışmalar Yayılıyor

Gazze Şeridi'nde, Hamas ve El Fetih'e Bağlı Güvenlik Güçleri Arasındaki Çatışmalar Şiddetlendi. Gazze'deki Çatışmalarda, Bir Filistinli Öldü, Yaralananların Sayısı 30'u Buldu.

Gazze Şeridi'nde, Hamas ve El Fetih'e bağlı güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Gazze'deki çatışmalarda, bir Filistinli öldü, yaralananların sayısı 30'u buldu.

Sabah Han Yunus'ta başlayan ve ardından Gazze şehrine sirayet eden çatışmalar, Refah kentine de sıçradı. Bölgedeki yerel kaynaklar, tüm Gazze Şeridi'nde durumun çok gergin olduğunu belirtirken, sokaklardaki çatışmalar nedeniyle pek çok Gazzelinin sokağa çıkamadığını kaydediyorlar.

Gazze'deki parlamento binasının çevresinde, sivillerin de bulunduğu alanlarda çıkan çatışmalarda, ilk gelen bilgilere göre, 36 yaşında Ala Cerar adlı sivil hayatını kaybetti. Yaralanan 5 Filistinli sivilin de Şifa Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Parlamento binasından dumanlar yükselirken, bölgeden sıkça karşılıklı açılan ateşlerin sesleri geliyor.

Han Yunus ve Gazze'de devam eden çatışmalara, lise öğrencilerinin de katıldığı ve Hamas'ın İçişleri Bakanı Said Siyam'a bağlı güçlere taşlarla saldırdıkları belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title